![]() |
|
Zamówienia pocztówek - także własne wzory (zamówienia do 23.11.) - Wersja do druku +- Postcrossing Forum (http://www.postcrossing-forum.pl) +-- Dział: Postcrossing (/forum-5.html) +--- Dział: Zamówienia (/forum-10.html) +--- Wątek: Zamówienia pocztówek - także własne wzory (zamówienia do 23.11.) (/thread-674.html) |
RE: Zamówienia pocztówek - także własne wzory (zamówienia do 23.11.) - ljoe - 12-10-2012 09:48 PM A ja jednak (jako biorący udział w tym zamówieniu) byłbym za tym, żeby nic panu nie wygarniać przed odebraniem pocztówek, gdyż przyznam szczerze, że zależy mi na tym aby jak najszybciej je dostać - mam tam wzory, które miały powędrować jako kartki świąteczne, a kłótnie z panem mogą spowodować opóźnienie w ich wysłaniu. Owszem, pan powinien poinformować przed realizacją zlecenia o dodatkowych kosztach, ale weźcie też pod uwagę, że przygotowanie takiego druku, gdzie 13 osób zamawia zupełnie różne wzory też jest czasochłonne, a umówmy się, że takie ilości jakie zamawiamy nie są dla niego zleceniem życia Biorąc też pod uwagę stawki godzinowe w drukarniach nie zażyczył też sobie strasznie dużo i podejrzewam, że starczy z kasy na koperty, a jeśli nie to dorzucimy te kilka złotych przelewem.
RE: Zamówienia pocztówek - także własne wzory (zamówienia do 23.11.) - Martina - 12-10-2012 10:04 PM ljoe, tak, masz rację, ale z drugiej strony czy nie mógl najpierw napisać, że kartki mają być przygotowane do druku w taki sposób (połączenie 4 kartek w jeden plik graficzny to nie problem dla nikogo z podstawową obsługą nawet painta)? mógł. a zamiast tego nie powiedział nic, wziął pojedyncze pliki bez mrugnięcia okiem, sam zrobił to co zrobić należało i żąda za to dodatkowej zapłaty bez uprzedzenia? RE: Zamówienia pocztówek - także własne wzory (zamówienia do 23.11.) - ljoe - 12-10-2012 10:11 PM Ależ oczywiście Napisałem, że powinien o tym uprzedzić i jest to nie fair z jego strony. Chodzi mi tylko o to, że bardzo mało drukarni jest zainteresowanych takimi zleceniami, a w tym przypadku i tak sumując wszystkie koszty cena za pocztówkę nie jest wysoka, więc myślę że nie ma też co rozpaczać Oczywiście pozostaje też kwestia jakości, ale o tym przekonamy się wkrótce - mam nadzieję
RE: Zamówienia pocztówek - także własne wzory (zamówienia do 23.11.) - Av3ntia - 12-10-2012 11:10 PM Dlatego napisałam - napisać po tym, jak już będziemy mieć pocztówki ; ) RE: Zamówienia pocztówek - także własne wzory (zamówienia do 23.11.) - ljoe - 12-10-2012 11:22 PM (12-10-2012 11:10 PM)Xellosan napisał(a): Dlatego napisałam - napisać po tym, jak już będziemy mieć pocztówki ; ) dokładnie
RE: Zamówienia pocztówek - także własne wzory (zamówienia do 23.11.) - Claudya - 12-11-2012 04:06 PM Czyli przelałam te 50 zł do Pana, pocztówki do końca tygodnia powinny być u mnie. RE: Zamówienia pocztówek - także własne wzory (zamówienia do 23.11.) - Av3ntia - 12-11-2012 04:10 PM (12-11-2012 04:06 PM)Claudya napisał(a): Czyli przelałam te 50 zł do Pana, pocztówki do końca tygodnia powinny być u mnie. Eh, niezły biznes ukręcił
RE: Zamówienia pocztówek - także własne wzory (zamówienia do 23.11.) - Claudya - 12-11-2012 04:13 PM (12-11-2012 04:10 PM)Xellosan napisał(a):Pozostaje nam mieć nadzieję, że po tej informacji jaką mu wyślę odda chociaż część z tych 50 zł... :/ ale jak ktoś pisał - mimo wszystko to na pewno nie było zlecenie jego życia...(12-11-2012 04:06 PM)Claudya napisał(a): Czyli przelałam te 50 zł do Pana, pocztówki do końca tygodnia powinny być u mnie. RE: Zamówienia pocztówek - także własne wzory (zamówienia do 23.11.) - Pasażerka - 12-11-2012 10:25 PM zlecenie życia czy nie, ale to jest jego praca. postępując w ten sposób zrobił tym sobie niezłą antyreklamę i myślę, że można go uświadomić. szkoda, szkoda, bo kosztowo wychodziło to fajnie, gdyby się sprawdziło można byłoby zorganizować za jakiś czas kolejne zamówienia a tak to ja już dziękuję, pozostanę przy kartkach, które ktoś inny od początku do końca zrobił za mnie. RE: Zamówienia pocztówek - także własne wzory (zamówienia do 23.11.) - Claudya - 12-12-2012 09:37 PM No cóż, kartki w piątek najprawdopodobniej będą u mnie, wiem, że niektórym zależy na nich jak najprędzej, więc porozdzielam je jak już je dostanę, a w sobotę pojadę do miasta żeby je powysyłać. Mam nadzieję, że w miarę szybko dojdą i że będziecie mogli je sobie powysyłać już na święta
RE: Zamówienia pocztówek - także własne wzory (zamówienia do 23.11.) - Av3ntia - 12-12-2012 09:41 PM Czekamy
RE: Zamówienia pocztówek - także własne wzory (zamówienia do 23.11.) - Claudya - 12-13-2012 04:58 PM A więc przyszła do mnie paczka, trochę tym jestem zdziwiona, bo myślałam, że przyjdzie jutro, ale sądzę, że to lepiej dla Nas wszystkich ![]() Więc porozdzielam wszystko jeszcze dzisiaj nieco później (czuję, że będę nieprzytomna jutro w szkole ), jutro wszystkim wyślę Mam nadzieję, że kolejka za mną nie będzie wychodzić za drzwi
RE: Zamówienia pocztówek - także własne wzory (zamówienia do 23.11.) - Martina - 12-13-2012 05:12 PM u mnie bylo spokojnie, jedna pani obsługiwała tylko mnie a druga wszystkich innych, ale nawet nikt nie patrzył krzywo. hue hue. RE: Zamówienia pocztówek - także własne wzory (zamówienia do 23.11.) - ljoe - 12-13-2012 05:44 PM wow super jak oceniasz jakość druku/papieru?
RE: Zamówienia pocztówek - także własne wzory (zamówienia do 23.11.) - Claudya - 12-13-2012 07:01 PM (12-13-2012 05:12 PM)Martina napisał(a): u mnie bylo spokojnie, jedna pani obsługiwała tylko mnie a druga wszystkich innych, ale nawet nikt nie patrzył krzywo. hue hue.Mam nadzieję, że będę miała tak samo ![]() (12-13-2012 05:44 PM)ljoe napisał(a): wowMoim zdaniem wszystko okay, ale niektórzy (osoby, które dostarczały za małe zdjęcia) mają kiepską jakość, poza tym wszystko ładnie, pięknie wg mnie
RE: Zamówienia pocztówek - także własne wzory (zamówienia do 23.11.) - Claudya - 12-14-2012 06:26 PM A więc byłam dziś na poczcie, trochę czasu tam spędziłam, ale tragicznie nie było (poza Panią zza okienka ). Już drukuję post mówiący o wszystkim ![]() A więc tak. Nie wiem, czy chcecie, żebym publicznie pisała o kwotach jakie zostały, ale w każdym razie u każdego jest to nie więcej, niż 2,50 zł. U dwóch osób zabrakło pieniędzy, też ok. 2 zł, ale pokryję to żebyście nie musieli przelewać tych pieniędzy dodatkowo ![]() No i co do tych pieniędzy, które zostały. Otóż, jak już pisałam, "przemiła" Pani zza okienka chyba przeraziła się ilością paczek i nie była zbyt miła, podawałam jej te paczki do zważenia, nie były zamknięte, zapytałam czy może mi podać na chwilę te paczki, bo chcę dorzucić znaczki, a ona, że nie, bo ona musi zamknąć (swoją drogą, czy 3 - 4 znaczki by podniosły cenę przesyłki? )... No cóż, więc znaczków nie posłałam Wam w paczkach, za to pomyślałam, że mogę zrobić przelewy na wasze konta Tylko, że nie mam danych, więc proszę wszystkich, o przesłanie mi na PW wszystkiego ![]() O, i jeszcze pytanie do osób, które brały polecony - chcecie numery przesyłek? RE: Zamówienia pocztówek - także własne wzory (zamówienia do 23.11.) - Martina - 12-15-2012 12:17 AM miałaś z tego co zostało pokryć te 50 zł dodatku za ciężką pracę nieuczciwego pana drukarza, prawda? RE: Zamówienia pocztówek - także własne wzory (zamówienia do 23.11.) - Av3ntia - 12-15-2012 12:58 AM A może Klaudia już wzięła pieniądze na tel cel i jeszcze coś zostało? RE: Zamówienia pocztówek - także własne wzory (zamówienia do 23.11.) - Claudya - 12-15-2012 10:36 AM Tak, odjęłam już od każdego z nas ta kwotę na pokrycie tej dodatkowej pracy i tak jak mówi Halina - zostały jeszcze małe sumki
RE: Zamówienia pocztówek - także własne wzory (zamówienia do 23.11.) - Martina - 12-15-2012 01:43 PM to jak zostało jakieś 2zł dla mnie, to możesz kiedyś przy okazji wysłać mi jakąś pocztówkę ze znaczkiem za 1,55 szkoda fatygować o przelewy.
|