![]() |
Sugestie odnośnie forum - Wersja do druku +- Postcrossing Forum (http://www.postcrossing-forum.pl) +-- Dział: Wstęp (/forum-1.html) +--- Dział: Sprawy organizacyjne (/forum-4.html) +--- Wątek: Sugestie odnośnie forum (/thread-28.html) |
RE: Sugestie odnośnie forum - heksita - 03-16-2012 12:12 AM md5 służy tylko do porównywania dwóch zakodowanych haseł, haseł jako takich AFAIK z tego wyciągnąć się nie da. Ale fakt, nie podobają mi się PW z wykazem użytkowników i groźbami o shackowaniu forum. Nie wspominając już o trylionie nowych użytkowników i spamie. Skąd w ogóle nagle taki napad? Mam nadzieję, że macie gdzieś bezpiecznie upchniętą kopię bazy ![]() RE: Sugestie odnośnie forum - Martina - 03-16-2012 08:39 AM to pewnie Bruno nasłał na nas swoich kolegów hakerów żeby nas postraszyli ![]() RE: Sugestie odnośnie forum - hardgirl123 - 03-16-2012 08:51 AM śmiej się śmiej ale jak nam powpuszczali jakieś syfy do kompów to będzie niefajnie RE: Sugestie odnośnie forum - mishi - 03-16-2012 08:52 AM To jeżeli tak zrobił to jest jeszcze głupszy niż myślałam. Poza tym, niektórzy z nas też pewnie mają kolegów hackerów ![]() RE: Sugestie odnośnie forum - Martina - 03-16-2012 08:53 AM nie no, bez obaw, to był żart ![]() RE: Sugestie odnośnie forum - mishi - 03-16-2012 08:53 AM (03-16-2012 08:51 AM)hardgirl123 napisał(a): śmiej się śmiej ale jak nam powpuszczali jakieś syfy do kompów to będzie niefajnieA to nie masz żadnego zabezpieczenia w kompie? RE: Sugestie odnośnie forum - Bozia - 03-16-2012 08:54 AM (03-16-2012 08:52 AM)mishi napisał(a): Poza tym, niektórzy z nas też pewnie mają kolegów hackerów oj tam oj tam... (a nawet kuzyna) ![]() PS Kosovo je srbija ![]() RE: Sugestie odnośnie forum - mishi - 03-16-2012 08:57 AM Oj tam, oj tam, o niektórych sprawach nie trzeba głośno mówić, tylko się perfidnie uśmiechać ![]() Jak z tymi napisami na furtkach 'no chodź, zrób mi tę przyjemność i wejdź na moją posiadłość' ![]() RE: Sugestie odnośnie forum - hardgirl123 - 03-16-2012 09:48 AM jakieś tam mam zabezpieczenia, pewne rzeczy na pena pozgrywane, ale wiecie.. RE: Sugestie odnośnie forum - mishi - 03-16-2012 10:28 AM Jak mnie w środę dorwał 'wirus' to mnie szlag trafił, dziadostwo pod postacią antyvirusa mi się władowało, i dawaj jak mu zapłacę to wszystkie virusy mi usunie, takiego wała ![]() Aczkolwiek dosyć przekonujący, i jak ktoś się nie zna, może się złapać na lep :/ RE: Sugestie odnośnie forum - Admin - 03-16-2012 12:46 PM Forum zaaktualizowałem z wersji 1.6.5 do 1.6.6 z tego co czytałem była tam jakaś luka. Z dostępem do pewnych danych. Pewnie chodziło o tą z której wyciągneli dane userów. Ale jak ktoś napisał, dane są kodowane md5 - tak więc są bezpieczne. Teoretycznie jak ktoś miał BARDZO proste hasło, które widniej w hasłach rozkodowanych - to proponuje zmienić. Zresztą teoretycznie każdy powinien co jakiś czas hasło zmienić. Wskazówka: Proponuje hasła min. 8 znakowe które z pozoru może być proste ale tak napisane, że nie sposób zgadnąc. Np. imię naszego psa, ale z pewnymi "udziwnieniami", np. ja mam psa "Sara" to mogę stworzyć hasło: 1S@ras@ra23 czyli - dać sobie proste hasło z tego zastąpić jakiś znak w środku znakiem specjalnym + napisać przed i po jakieś liczby, a najlepiej napisać coś 1-2 razy, lub 2 słowa np. ktoś ma dwa psy i np. napisze: 345m@xs@ra890 Hasło wzglednie proste do zapamiętania a praktycznie nie do złamania. To tylko przykład jak powinno być napisane hasło. A tego typu udziwnień można wymyśleć setki. Np to samo ale pisane od tyłu z pominięciem co drugiej litery, bez samogłosek itd. RE: Sugestie odnośnie forum - Pasażerka - 03-16-2012 12:49 PM dziękujemy ![]() RE: Sugestie odnośnie forum - heksita - 03-16-2012 02:29 PM (03-16-2012 10:28 AM)mishi napisał(a): Jak mnie w środę dorwał 'wirus' to mnie szlag trafił, dziadostwo pod postacią antyvirusa mi się władowało, i dawaj jak mu zapłacę to wszystkie virusy mi usunie, takiego wała Współczuję, choć sama już nie pamiętam jak to jest mieć wirusy i trojany ![]() Dziękujemy za update! BTW, mi się zdaje czy po aktualizacji mam forum na całą szerokość ekranu ![]() (tylko że logo jest wyrównane do lewej, nie do środka) RE: Sugestie odnośnie forum - Pasażerka - 03-16-2012 02:36 PM u mnie wszystko wygląda tak samo jak przed aktualizacją. może to zależy od przeglądarki? RE: Sugestie odnośnie forum - heksita - 03-16-2012 02:48 PM Fakt, aktualizowałam system, ale nadal używam chrome, tu się akurat nic nie zmieniło. RE: Sugestie odnośnie forum - get_me_out - 03-16-2012 03:41 PM u mnie też jest na całą szerokość strony ![]() RE: Sugestie odnośnie forum - Admin - 03-16-2012 03:58 PM Tak jest update skryptu spowodował reset pewnych ustawień szablonu w tym przywrócił domyślne 100% szerokości. Da się to zmienić, ale to jak chcecie. RE: Sugestie odnośnie forum - Martina - 03-16-2012 04:02 PM dopóki nie rozjeżdża mi się w poziomie że trzeba przewijać, to mi to bez różnicy. u mnie jest ładnie. ale tęsknię za cytowaniem selektywnym ;x RE: Sugestie odnośnie forum - get_me_out - 03-16-2012 04:24 PM mnie szerokość absolutnie nie przeszkadza ![]() ale cytowanie selektywne... ![]() RE: Sugestie odnośnie forum - Maxus - 03-16-2012 06:12 PM hmm.. mi nie za dobrze się czyta na tak dużej szerokości, preferuję wersje węższe, aczkolwiek to już wasza decyzja. ![]() |