![]() |
UNESCO - Wersja do druku +- Postcrossing Forum (http://www.postcrossing-forum.pl) +-- Dział: Wymiana forumowa (/forum-11.html) +--- Dział: Inne (/forum-19.html) +--- Wątek: UNESCO (/thread-51.html) |
UNESCO - Pasażerka - 02-05-2012 09:31 AM bo wielu z nas zbiera kartki z UNESCo. bo wielu z nas lubi się pochwalić nowym nabytkiem. bo fajnie porównać kto co ma i skąd, a czego my nie mamy. a jak ktoś jest chętny na super pro unescową tabelkę w excelu to niech mi napisze pw z mailem. jak ktoś będzie chciał to jego opublikowana w necie tabelka pod postacią linka może pojawić się w pierwszym poście, żeby inni szybko mogli znaleźć nasze UNESCO ;-) więc na początek ja się pochwalę, że z tych opublikowanych na blogu to mam 83 miejsca z listy UNESCO, ale pewnie jest ich znacznie więcej, bo na razie zaczęłam publikować kartki z kwietnia ![]() i odkryłam, że nie mam prawie UNESCO z Polski poza Warszawą, Krakowem i - chyba - Wieliczką ![]() RE: UNESCO - Martina - 02-05-2012 09:36 AM Pasażerka, to co, machnę Ci jakiś Oświęcim niebawem, może nawet uda mi się wysłać z Oświęcimia ![]() ja UNESCO nie zbieram. chociaż trochę pewnie mam ![]() RE: UNESCO - Pasażerka - 02-06-2012 08:58 PM myryry, dzisiaj szukając informacji o kartce z Malezji odkryłam, że łapie się jako UNESCO. myryry! (brakuje mi tu emotki w stylu pajac z poprzedniego forum ![]() RE: UNESCO - Nikuś - 02-06-2012 09:05 PM Ja jak zbiorę w się psychicznie i poczuję wewnętrzną siłę do przejrzenia kartek w poszukiwaniu UNESCO to będę tu namiętnie pisać ![]() ![]() A i Martina do Ciebie też się ładnie uśmiecham, jakbyś tak mi też karteczkę posłała z Oświęcimia swego czasu, to będę bardzo wdzięczna, oczywiście jeśli interesują Cię pocztówki z Londynu ![]() ![]() RE: UNESCO - Martina - 02-07-2012 07:09 AM Nikuś napisał(a):A i Martina do Ciebie też się ładnie uśmiecham, jakbyś tak mi też karteczkę posłała z Oświęcimia swego czasu, to będę bardzo wdzięczna,ale wiesz, że chyba nie mam Twojego adresu? ![]() ![]() do Oświęcimia wybiorę się nie wcześniej niż w połowie marca, dam znać na pewno na forum z zapytaniem czy komuś kupić kartki na miejscu, bo ładne tam mają, ładne. to się przypomnij wtedy żeby ci jedną puścić z obiegiem ![]() dobrze, że nie zbieram UNESCO, bobym dostała UNESCO z Paragwaju i bym was denerwowała, a tak to poprosiłam o zwykły widoczek ![]() RE: UNESCO - Nikuś - 02-07-2012 08:59 AM Martina napisał(a):ale wiesz, że chyba nie mam Twojego adresu? Szczęśliwy musisz nadrobić Zdziwko To bardzo dziękuję, jak nie przegapię i nie zapomnę, to się przypomnę ![]() RE: UNESCO - Oj_karola - 02-07-2012 10:02 AM też nie zbieram UNESCO. ale chyba powinnam zacząć, bo dziś śniły mi się pocztówki z logiem UNESCO. i zastanawiam się, czy jak mam multi i jeden z obrazków przedstawia coś z UNESCO, to ta kartka jest UNESCO, czy już nie jest. RE: UNESCO - Dziabka - 02-07-2012 10:24 AM To zależy tylko od Ciebie. W sumie jak przedstawia coś UNESCO, to jest UNESCO... ![]() RE: UNESCO - Ania - 02-07-2012 09:38 PM Ja dziś dostałam 2 nowe co daje okrągłe 127 sites ![]() RE: UNESCO - Pasażerka - 02-08-2012 11:30 AM Nikuś napisał(a):dobrze, że nie zbieram UNESCO, bobym dostała UNESCO z Paragwaju a ja mam UNESCO z Paragwaju, nawet w dwóch egzemplarzach ![]() RE: UNESCO - Martina - 02-08-2012 11:42 AM Pasażerka napisał(a):a ja mam UNESCO z Paragwaju, nawet w dwóch egzemplarzach Cwaniakwysłane z Paragwaju? ;> RE: UNESCO - Pasażerka - 02-08-2012 11:53 AM wysłane z Paragwaju ![]() RE: UNESCO - Martina - 02-08-2012 11:55 AM a no to okej ![]() RE: UNESCO - Pasażerka - 02-08-2012 09:04 PM ![]() właśnie odkryłam, że ta taka sobie kartka z Finlandii jest UNESCO! ale od razu patrzę na nią bardziej łaskawym okiem ![]() RE: UNESCO - Nikuś - 02-08-2012 09:11 PM A to niespodzianka ![]() RE: UNESCO - margaretka02 - 02-08-2012 10:33 PM I od razy stała się ładniejsza ![]() RE: UNESCO - Capricious - 02-09-2012 09:32 AM Lubię dostawać kartki UNESCO, ale nie zebrałam się jeszcze żeby pozaznaczać które mam, a których nie. ![]() Także chyba skuszę się na tabelkę, mam zamiar powrzucać zaległe kartki na bloga, może i to zrobię przy okazji. RE: UNESCO - nemezis871 - 02-09-2012 12:18 PM Podliczyłam się z tą tabelką, choć tak naprawdę nie było za wiele do zliczania, przyda się na przyszłość. Wyszło mi 31 pocztówek UNESCO-wych z 19 obiektow, z których najbardziej egzotyczny jest zespół pałacowy w Seulu. I również mam braki w UNESCO polskich. Mam jedynie: Warszawę, Kraków, Toruń, Park Mużakowski i rynek w Zamościu. Nie wiem jakim cudem nie mam np. Hali Stulecia we Wrocławiu, skoro byłam we Wrocku ![]() ![]() RE: UNESCO - Pasażerka - 02-09-2012 05:47 PM i tak masz więcej polskich UNESCO niż ja ![]() taaakże gdyby ktoś miał jakiś Zamość, Malbork albo Wrocław na zbyciu to ja się chętnie wymienię ![]() RE: UNESCO - Ania - 02-09-2012 05:51 PM (02-09-2012 05:47 PM)Pasażerka napisał(a): i tak masz więcej polskich UNESCO niż ja Pasażerka, ja mam Zamość i Malbork. Mogę wysłać za Mużakowski. Albo Wieliczkę. Albo Auschwitz. jak chcesz to pisz na PW ![]() |