![]() |
|
Nasze fotografie - Wersja do druku +- Postcrossing Forum (http://www.postcrossing-forum.pl) +-- Dział: Off topic (/forum-21.html) +--- Dział: Off topic (/forum-25.html) +--- Wątek: Nasze fotografie (/thread-611.html) Strony: 1 2 |
Nasze fotografie - Draakhan - 08-19-2012 11:15 PM Pewnie wielu spośród nas robi zdjęcia, ma jakieś swoje ulubione tematy, przygody fotograficzne. Myślę, że ten nowy wątek może być dobrym miejscem na opowieści o tym, a także na pochwalenie się swoimi fotografiami. Zapraszam, a na początek podrzucam kilka zdjęć z mojego wczorajszego wypadu do zoo w Gdańsku-Oliwie. Czy wiedzieliście, że słonie mają rzęsy?
RE: Nasze fotografie - Pasażerka - 08-20-2012 08:40 AM słonie mają piękne rzęsy, tak samo jak krowy. uwielbiam krowie oczy ![]() a ja sobie chętnie będę zaglądać do tematu i zachwycać się waszymi pracami. sama sporo swego czasu pstrykałam, ale ja to tak bardzo amatorsko, wstyd pokazywać
RE: Nasze fotografie - Lia - 08-20-2012 08:41 AM Świetne kadrowanie na paru zdjęciach! Te kangury są urocze. Ja ZOO mam dosyć na lata.
RE: Nasze fotografie - Draakhan - 08-20-2012 09:19 AM (08-20-2012 08:40 AM)Pasażerka napisał(a): słonie mają piękne rzęsy, tak samo jak krowy. uwielbiam krowie oczyAno, te rzęsy też mnie zachwyciły . A krowie, hmm, czuję, że chyba będę niedługo po jakichś pastwiskach latał z aparatem .(08-20-2012 08:40 AM)Pasażerka napisał(a): a ja sobie chętnie będę zaglądać do tematu i zachwycać się waszymi pracami. sama sporo swego czasu pstrykałam, ale ja to tak bardzo amatorsko, wstyd pokazywaćDawaj, dawaj, pokazuj .(08-20-2012 08:41 AM)Lia napisał(a): Świetne kadrowanie na paru zdjęciach! Te kangury są urocze.Dzięki . A pochwalisz się, czemu masz dość ZOO?Nawiasem mówiąc, ostatnio mocno kombinuję, żeby niektóre swoje zdjęcia wykorzystać do wydania pocztówek. Ciekawe, czy byliby na nie chętni . Z serii z zoo mam trzech potencjalnych kandydatów na pocztówkowe zdjęcia: słonia, hipopotama i geparda. Kangur też jest fotogeniczny, ale ujęcie jest do powtórzenia z powodu ucha innego kangura na pierwszym planie .
RE: Nasze fotografie - emka - 08-20-2012 09:21 AM E tam, krowy. Najpiękniejsze rzęsy mają strusie ![]() ![]() Ja też troszkę fotografuję, ale aż wstyd pokazać przy Waszych cudach
RE: Nasze fotografie - Petitek79 - 08-20-2012 09:49 AM Kiedyś maiłem więcej czasu i nawet myślałem że fotografia mnie wkręci. Ale niestety. Pozostało tylko wspomnienie i kilka totalnie początkujących fotek w necie http://www.petitek.dtfoto.pl RE: Nasze fotografie - Martina - 08-20-2012 10:57 AM kiedyś-kiedyś biegałam z aparatem tu i tam, a później straciłam aparat, na drugi porządny do dzisiaj mnie nie stać więc teraz robię tylko sweet focie sobie samej albo z kimś, na imprezach, wakacjach i wycieczkach... telefonem
RE: Nasze fotografie - magdala39 - 08-20-2012 11:00 AM Robię zdjęcia, ale tak dziwnie... albo obiektom bardzo dużym, znaczy niebo i chmury na przykład, albo zupełnie małym, w trybie makro ślimakom niedawno... fachowcem nie jestem, ale i tak nie umiem obrazka tu Wam pokazac.... RE: Nasze fotografie - zielonakredka - 08-20-2012 11:04 AM TUTAJ, takie tam. nic ciekawego w sumie. kiedyś bardzo lubiłam focić, teraz trochę mi ten zapał ostygł, choć czasami popstrykam, czasem z koleżanką idziemy 'w plener na sesję' ale to zabawy zwykłe. chociaż studia fotograficzne jakieś nadal chciałabym rozpocząć, ale brak sprzętu i obecnie finansów na owy sprzęt.. eh, może kiedyś. ![]() oj, dawno nie uzupełniałam devianta, muszę nadrobić w sumie. RE: Nasze fotografie - Lia - 08-20-2012 01:14 PM (08-20-2012 09:19 AM)Draakhan napisał(a): Dzięki Pracowałam intensywnie w barze ze 2-3 lata temu, wprost naprzeciwko hipopotamów. Też myślę nad wydaniem swoich pocztówek i mam już wstępnie wybrane fotki, wysłałam je sobie nawet, ale widzę, że będę musiała je ciut rozjaśnić. Uroki laptopa. Hipopotam będzie najlepszy z całej serii!
RE: Nasze fotografie - zylia - 08-20-2012 05:59 PM Super temat ![]() Podobny zresztą chciałam uczynić motywem przewodnim mojego zeszytu... Ale ćśś jeszcze nie czas.Co prawda mam fotobloga, ale tam połowa zdjęć wcale nie jest mojego autorstwa (tylko przedstawia mnie - choć nie zawsze jedno wyklucza drugie ) więc podzielę się z Wami przykładową galerią na Picasie...Jako, że moim ulubionym tematem do fotografowania są ludzie, będzie to moja Nadworna Modelka Madzia ![]() https://picasaweb.google.com/zylia.by/PoCoNamFaun Choć nieczęsto robię pozowane zdjęcia, najbardziej lubię taki spontano-reportaż. RE: Nasze fotografie - Lia - 08-20-2012 07:08 PM zylia, pierwsze ujęcia są skopane, modelka niknie w tym lesie. Powie Ci to każdy profesjonalny fotograf. Za to druga połowa jest fantastyczna!
RE: Nasze fotografie - zylia - 08-21-2012 06:43 AM (08-20-2012 07:08 PM)Lia napisał(a): zylia, pierwsze ujęcia są skopane, modelka niknie w tym lesie. Powie Ci to każdy profesjonalny fotograf. Hm... drugie zdjęcie zdobyło wyróżnienie w białostockim konkursie foto, więc chyba jednak nie jest aż tak beznadziejne Aczkolwiek zdaję sobie sprawę, że to mały konkurs i nie tak profesjonalny jak np w National Geographic, bez porównania ![]() W każdym razie, dzięki za opinię
RE: Nasze fotografie - Petitek79 - 08-24-2012 06:47 AM Zdecydowanie zdjęcie nr 6
RE: Nasze fotografie - PharmacySeal - 08-24-2012 09:08 AM A mi się te pierwsze podobają. Mają klimat jak z jednej z moich rosyjskich pocztówek, którą uwielbiam
RE: Nasze fotografie - Draakhan - 11-25-2012 07:12 AM Z miotełką wpadłem, odkurzyć przyszedłem .Nadrabiam zaległości w obróbce zdjęć. Wczoraj siadłem nad zdjęciami z wycieczki z czerwca ubiegłego roku na tereny wstrzymanej budowy elektrowni jądrowej "Żarnowiec" oraz hotelu Nadole, który tydzień wcześniej, ku naszej rozpaczy, przerobiono na kupkę gruzu. ![]() Zapraszam do oglądania .
RE: Nasze fotografie - zylia - 11-25-2012 10:40 PM Draakhan, ale super miejsce! ...a ja ostatnio usycham z braku zdjęć. Trzeba wreszcie stworzyć coś fajnego, nowego. Bo na razie od miesiąca nic nie robię w tym temacie, a wcześniej - to co zwykle (czyli dokumentacja treningów mojego Mężczyzny i znajomych - temat dobry ale ile można...). RE: Nasze fotografie - nielotna - 12-27-2012 01:39 AM Lubię takie opuszczone miejsca ![]() Jak będzie cieplej to wybieram się tutaj: http://www.wykop.pl/ramka/1189403/opuszczony-szpital-w-swidnicy-miejsce-z-klimatem-fotowycieczka-opis-miejsca/ Sama nie robię raczej zdjęć, jak coś to na wycieczkach, ale nie nadają się raczej do pokazania. Robię też zdjęcia kocicy, ale to pokaże w innym wątku
RE: Nasze fotografie - zylia - 12-27-2012 04:42 PM (12-27-2012 01:39 AM)nielotna napisał(a): Lubię takie opuszczone miejsca Super miejsce! A autor zdjęć ma fajny obiektyw i dobrze kadruje ![]() Co do opuszczonych miejsc - też ostatnio byłam w jednym, w Siemiatyczach. Stoi tam hotel, którego nie skończono budować. A mój Mężczyzna oczywiście gdy dowiaduje się o takich miejscach, to od razu kombinuje, jak by tam rozwiesić taśmę... I wykombinował! Moje ulubione zdjęcie z tego dnia: A jakby ktoś chciał obejrzeć resztę, zapraszam na moją Picasę: https://picasaweb.google.com/zylia.by/HotelMarwilHighline RE: Nasze fotografie - Draakhan - 12-27-2012 04:52 PM (12-27-2012 01:39 AM)nielotna napisał(a): Jak będzie cieplej to wybieram się tutaj:Tego samego autora opuszczony wojskowy szpital psychiatryczny w Gdańsku. Z racji bliskości chciałem się wybrać w to miejsce w tym roku. Okazało się jednak, że chwilę wcześniej zrobiło się tam "gorąco" i lepiej się tam nie wybierać, jeśli się nie chce mieć problemów z wojskiem i policją. Powodem gorącej atmosfery stała się afera, łącznie z wejściem prokuratury, z powodu całkiem aktualnej dokumentacji medycznej (psychiatrycznej) wojskowych pozostawionej w szpitalu i dostępnej dla każdego, komu się udało dostać do budynku, co trudne nie było. |