Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
przechwałki kulinarne
Autor Wiadomość
heksita Offline
tak sobie pacze
****

Liczba postów: 782
Dołączył: Feb 2012
Reputacja: 3
Post: #421
RE: przechwałki kulinarne
https://www.dropbox.com/sh/72u986rpt6kilr8/XCQgCY_XLv

Moja mała kompilacja, wciąż uzupełniam Oczko.

** flickr ** blog **

[Obrazek: forumskillslm5.gif]
09-05-2012 01:26 AM
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Cytowanie selektywne Odpowiedz cytując ten post
PharmacySeal Offline
Więcej czystych niż wysłanych ;)
***

Liczba postów: 119
Dołączył: Feb 2012
Reputacja: 0
Post: #422
RE: przechwałki kulinarne
Rozumiem, że wszystkie testowałaś i możesz z czystym sumieniem polecićUśmiech
09-05-2012 09:50 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Cytowanie selektywne Odpowiedz cytując ten post
heksita Offline
tak sobie pacze
****

Liczba postów: 782
Dołączył: Feb 2012
Reputacja: 3
Post: #423
RE: przechwałki kulinarne
Awrr, zżarło mi posta :|.

Nie testowałam wszystkich, natomiast są to przepisy z blogów, które mogę z czystym sumieniem polecić Uśmiech.

** flickr ** blog **

[Obrazek: forumskillslm5.gif]
09-08-2012 03:13 PM
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Cytowanie selektywne Odpowiedz cytując ten post
Martina Offline
rebeliantka! XD
*******

Liczba postów: 3,185
Dołączył: Feb 2012
Reputacja: 16
Post: #424
RE: przechwałki kulinarne
właśnie tworzę: https://www.dropbox.com/sh/72u986rpt6kil...śniami.pdf - dzięki Heksita ]:->

let's twist again, like we did last summer!


adres aktualny - brytyjski z 66 na przodzie!
nazwisko zmieniłam też Ninja
09-08-2012 04:43 PM
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Cytowanie selektywne Odpowiedz cytując ten post
nemezis871 Offline
Fanaticus Znaczkolizakus
*****

Liczba postów: 1,370
Dołączył: Feb 2012
Reputacja: 4
Post: #425
RE: przechwałki kulinarne
Dzisiaj po raz pierwszy robiłam samodzielnie knedle z jagodami i ze śmietaną. Tylko po 7 na głowę, bo sprawdzałam czy mi się w ogole uda je zrobić, a zrobiłam je z gotowanych ziemniaków, które mi zostały z placków ziemniaczano-serowych. Kleiły mi się tak masakrycznie, że musiałam dodać mnostwo mąki przez co ciasto jest grube, ale w sumie nawet dobre wyszły Serce

Wishlist Poland
Favy z Polski
Na wymianę
Blog
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-12-2012 05:56 PM przez nemezis871.)
09-12-2012 05:54 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Cytowanie selektywne Odpowiedz cytując ten post
Anusiak85 Offline
kartkowy nałogowiec
****

Liczba postów: 403
Dołączył: Feb 2012
Reputacja: 4
Post: #426
RE: przechwałki kulinarne
a ja robię rogaliki na maślance i przeczuwam wielka klapę :/
ja i ciasto drożdżowe zdecydowanie się nie lubimy Szczęśliwy

mój profil // for trade // favy z Polski //odebrane z Polski
09-12-2012 06:38 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Cytowanie selektywne Odpowiedz cytując ten post
machia Offline
anula brzydula
****

Liczba postów: 492
Dołączył: Feb 2012
Reputacja: 5
Post: #427
RE: przechwałki kulinarne
Dziś królował łosoś w wersji o takiej: http://kotlet.tv/losos-zapiekany-z-salsa-pomidorowa a do tego grzanki z bagietki i jest pycha Śpiący

Postcrossing - Blog
http://db.tt/uVbA6GV8 Dropbox
09-14-2012 06:36 PM
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Cytowanie selektywne Odpowiedz cytując ten post
zylia Offline
Rozpoznają go na poczcie
****

Liczba postów: 590
Dołączył: Mar 2012
Reputacja: 4
Post: #428
RE: przechwałki kulinarne
A my ze znajomymi tworzyliśmy dziś pierogi ruskie Serce Co prawda, jako że dotarłam później, moja rola ograniczała się tylko do wałkowania ciasta, wycinania kółek i zagniatania pierogów (też z pomocą ^^)... Przypomniałam sobie po latach, jak to się robi!
A wyszły przepyszne. Farsz roboty kumpla to mistrzostwo!
09-14-2012 08:51 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Cytowanie selektywne Odpowiedz cytując ten post
Tulsa Offline
Rozpoznają go na poczcie
****

Liczba postów: 613
Dołączył: Apr 2012
Reputacja: 0
Post: #429
RE: przechwałki kulinarne
(09-14-2012 06:36 PM)machia napisał(a):  Dziś królował łosoś w wersji o takiej: http://kotlet.tv/losos-zapiekany-z-salsa-pomidorowa a do tego grzanki z bagietki i jest pycha Śpiący

Widzę,że nie tylko ja tutaj jestem fanką kotleta i przepisów Paulinki. Zawstydzony Anioł Diabeł

Ngi Ne Themba

Profil1|Profil2|Picasa|For swap
09-15-2012 09:03 AM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Cytowanie selektywne Odpowiedz cytując ten post
Martina Offline
rebeliantka! XD
*******

Liczba postów: 3,185
Dołączył: Feb 2012
Reputacja: 16
Post: #430
RE: przechwałki kulinarne
a Martinka robi pierwszy raz w życiu tiramisu Szczęśliwy

let's twist again, like we did last summer!


adres aktualny - brytyjski z 66 na przodzie!
nazwisko zmieniłam też Ninja
09-15-2012 09:36 AM
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Cytowanie selektywne Odpowiedz cytując ten post
nemezis871 Offline
Fanaticus Znaczkolizakus
*****

Liczba postów: 1,370
Dołączył: Feb 2012
Reputacja: 4
Post: #431
RE: przechwałki kulinarne
W zasadzie nie bardzo jest się czym chwalić, raczej śmiać się ze swojej własnej głupoty. Robiłam dzisiaj placka ze śliwkami na raty. Trwalo to jakieś 2 i pól godziny...

Jutro tatuś przyjeżdża, a że ciasto lubi, to córcia chciała mu zrobić placka. Pokroiłam w kawałki śliwki, zaglądam do szafki, nie ma oleju, trudno robimy inne. Zaglądam do lodówki, tylko dwa jajka. Myślę, no trudno, ciasta nie będzie, a skoro śliwki pokrojne to robię kompot, dorzuciłam trochę winogrona, bo babunia z działki przywiozła... ugotowałam ten kompot, a później w zamyśleniu zamiast przelać go do innego garnka..... przelałam do zlewu O matkoO matkoO matko Taaa, cały kompot wylałam do kranu O matko Uratowałam póltorej szklanki.

To nie koniec. Mama domaga się ciasta dla taty i wysyła brata po jajka i olej, ten oczywiście zapomniał o oleju, ale co tam przecież mogę zrobić placka bez oleju w przepisie, robię sobie radośnie.. po czym, się okazuje, że jednak w przepisie olej jest. Na zegarze 18:03 = 5 minut wcześniej zamknięto sklep. Zasuwałam jeszcze do żabki, bo jak zrobić bez. Masakra, no. Nie wypałam się, to fakt, ale żeby aż takie rzeczy odwalać? Duży uśmiech Ale wiece co jest najlepsze? Oczko Że ostatecznie wyszedł pyszny!

A jutro będę robić fasolkę po bretońsku Szczęśliwy (z babcią, więc będzie ratować w razie czego)

Wishlist Poland
Favy z Polski
Na wymianę
Blog
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-16-2012 08:56 PM przez nemezis871.)
09-16-2012 08:52 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Cytowanie selektywne Odpowiedz cytując ten post
zylia Offline
Rozpoznają go na poczcie
****

Liczba postów: 590
Dołączył: Mar 2012
Reputacja: 4
Post: #432
RE: przechwałki kulinarne
(09-16-2012 08:52 PM)nemezis871 napisał(a):  Ale wiece co jest najlepsze? Oczko Że ostatecznie wyszedł pyszny!

To nagroda za to, że się nie poddałaś mimo tylu trudności Duży uśmiech
Ja już pewnie po akcji z kompotem kompletnie bym zrezygnowała z dalszej części...
09-17-2012 09:24 AM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Cytowanie selektywne Odpowiedz cytując ten post
heksita Offline
tak sobie pacze
****

Liczba postów: 782
Dołączył: Feb 2012
Reputacja: 3
Post: #433
RE: przechwałki kulinarne
Dostałam dzisiaj kartkę z białoruskimi plackami ziemniaczanymi, chyba przejdę się do sklepu po ziemniaki... Cyklop

** flickr ** blog **

[Obrazek: forumskillslm5.gif]
09-17-2012 02:34 PM
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Cytowanie selektywne Odpowiedz cytując ten post
nemezis871 Offline
Fanaticus Znaczkolizakus
*****

Liczba postów: 1,370
Dołączył: Feb 2012
Reputacja: 4
Post: #434
RE: przechwałki kulinarne
Uhm... zawsze jak robiłam z Mamą pierogi, to wydawało mi się to banalne.... Dzisiaj miałam robić je z Babcią, ale jak wstałam, okazało się, że Babcia źle się czuje (nie ma to jak leki, które pomogą na kręgosłup, a po kilku dniach zaszkodzą na jelita i żołądek O matko). Babcia jako, że wstaje zawsze BARDZO wcześnie rano i nim poczuła się źle, to zdązyła przecisnąć ziemniaki przez praskę i wdrobić do nich ser, całą resztę muszę zrobić ja --> czyli będą to tak naprawdę moje pierwsze samodzielne pierogi. Farsz już gotowy, zaraz zabieram się za ciasto i już nie jestem taka pewna, że to jest takie proste Cyklop Mam tylko nadzieję, że nie będzie gorzej niż z knedlami pierwszymi -kilka się rozwaliło w gotowaniu, ale generalnie wyszły przecież dobre Szczęśliwy

Wishlist Poland
Favy z Polski
Na wymianę
Blog
09-26-2012 10:34 AM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Cytowanie selektywne Odpowiedz cytując ten post
Alexis Offline
na PC - olenka252
**

Liczba postów: 68
Dołączył: Aug 2012
Reputacja: 0
Post: #435
RE: przechwałki kulinarne
ooo, ja ostatnio tacie na urodziny zrobiłam ten tort http://www.mojewypieki.com/przepis/tort-...i-malinami
pyyyyyyyyyszny! spód jest słodki jak cholera, ale maliny i mało posłodzona bita śmietana tak fajnie to równoważą. no i się pośliniłam Język

http://www.postcrossing.com/user/olenka252

http://lubimyczytac.pl/profil/43518/alexis
09-26-2012 08:31 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Cytowanie selektywne Odpowiedz cytując ten post
heksita Offline
tak sobie pacze
****

Liczba postów: 782
Dołączył: Feb 2012
Reputacja: 3
Post: #436
RE: przechwałki kulinarne
Mam wenę dzisiaj na siedzenie w kuchni, tak więc zaraz piec się będą pieguski z masłem orzechowym z podlinkowanego katalogu na dropboksie, natomiast na weekend mam plany w postaci kurczaka na słodko-kwaśno wg przepisu Nigelli oraz zupę meksykańską z mielonym mięsem. Om nom nom Serce!

** flickr ** blog **

[Obrazek: forumskillslm5.gif]
09-28-2012 02:21 PM
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Cytowanie selektywne Odpowiedz cytując ten post
nemezis871 Offline
Fanaticus Znaczkolizakus
*****

Liczba postów: 1,370
Dołączył: Feb 2012
Reputacja: 4
Post: #437
RE: przechwałki kulinarne
A ja wam się nie pochwaliłam jak wyszły moje pierogi. Ciasto było odrobine za twarde (znowu) - ale grunt, że się nie rozsypały, a farsz mógłby być bardziej kleisty - w sensie bardziej zagęszczony tłuszczykiem, ale poza tym byłe dobre Zdziwko I co jeszcze dziwniejsze, nie rozwaliły się w gotowaniu. A wczoraj podpiekane na patelni, to już w ogóle Me gusta. Tak więc zasadniczo daję im 7/10 nie jest źle, jak na pierwsze pierogi !

Wishlist Poland
Favy z Polski
Na wymianę
Blog
09-28-2012 02:34 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Cytowanie selektywne Odpowiedz cytując ten post
Martina Offline
rebeliantka! XD
*******

Liczba postów: 3,185
Dołączył: Feb 2012
Reputacja: 16
Post: #438
RE: przechwałki kulinarne
zrobiłam pyszne polędwiczki wieprzowe miodowo-musztardowe i pieczone ziemniaczki z tymiankiem <3

let's twist again, like we did last summer!


adres aktualny - brytyjski z 66 na przodzie!
nazwisko zmieniłam też Ninja
09-28-2012 03:21 PM
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Cytowanie selektywne Odpowiedz cytując ten post
nemezis871 Offline
Fanaticus Znaczkolizakus
*****

Liczba postów: 1,370
Dołączył: Feb 2012
Reputacja: 4
Post: #439
RE: przechwałki kulinarne
Cytat:zrobiłam pyszne polędwiczki wieprzowe miodowo-musztardowe i pieczone ziemniaczki z tymiankiem <3

Ciesz, się, że nie mieszkam w Poznaniu, bo za jakieś pół godziny pukałabym Ci do drzwi Szczęśliwy Brzmi pysznie Uśmiech

Wishlist Poland
Favy z Polski
Na wymianę
Blog
09-28-2012 03:25 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Cytowanie selektywne Odpowiedz cytując ten post
nemezis871 Offline
Fanaticus Znaczkolizakus
*****

Liczba postów: 1,370
Dołączył: Feb 2012
Reputacja: 4
Post: #440
RE: przechwałki kulinarne
Zrobiłam dzisiaj pierwszy raz w życiu (oczywiście pierwszy samodzielnie Język) Grzybową, byłam spietrana, że mi wyjdzie jakieś paskudztwo i zmarnuję maślaki, które dzielnie zbierał mój brat w weekend, zwłaszcza, że chciałam zawieść mojej Babci trochę w słoiku, by sobie zjadła czegoś innego niż pomidorwa po raz trzeci w tygodniu O matko (ja bym się pocięła na takim wikcie, chyba bym groziła, że się odepnę od aparatury podtrzymujące życie, jak by mi cały czas dawali pomidorówka, to jedna z niewielu zup, których szczerze i autentycznie nienawidzę!), ale o dziwo grzybowa wyszła prima sort Oczko Pychna po prostu. Szkoda tylko, że Babcia i tak nie zjadła, bo jej jakoś słabo było Niezdecydowany I wracałam z tym słoikiem do domu, bo nawet nie pozwoliła, bym zostawiła do podgrzania. Zakonncie są tam całkiem usłużne, jak by poprosiła, to by jej odgrzali, ale moja Babcia jest uparta jak osioł.

Wishlist Poland
Favy z Polski
Na wymianę
Blog
10-09-2012 03:20 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Cytowanie selektywne Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości

Polecamy: ,

Partnerzy:

Chwilówki - porady, opinie, nowości
Kontakt | Postcrossing Forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS