Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
przechwałki kulinarne
Autor Wiadomość
kolekcja Offline
Rozpoznają go na poczcie
****

Liczba postów: 310
Dołączył: Feb 2012
Reputacja: 1
Post: #241
RE: przechwałki kulinarne
ja też lubię zupy, najgorszy jest dla mnie chyba krupnik, a tak to wszystkie niam niam.
03-28-2012 08:17 AM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Cytowanie selektywne Odpowiedz cytując ten post
mishi Offline
forumowa milicjantka
****

Liczba postów: 689
Dołączył: Feb 2012
Reputacja: 9
Post: #242
RE: przechwałki kulinarne
(03-27-2012 06:00 PM)zielonakredka napisał(a):  A wiecie, ze mieso reniferowe smakuje jak ludzkie mieso? Gdzies tak wyczytalam.
Nie wiem, jak smakuje ludzkie ciało, natomiast mięso z renifera mi smakowało, tylko cholernie drogie...

Co do zup, to uwielbiam krupnik i barszcz czerwony z uszkami/kołdunami
Natomiast rosół -czasami uwielbiam, czasami nie. Zależy jak jest przyrządzony z czego gotowany. Lubię gęstą pomidorówkę z tajonym ryżem, cebulową, ale ogólnie za zupami nie przepadam, może dlatego, że w moim domu zawsze zupy były zwykłe.
I nienawidzę kremu z brokułów!

Masz w kieszeni pistolet, czy tak bardzo cieszysz się na mój widok? Diabeł

Staram się być miła - doceń to. Anioł
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-28-2012 09:31 AM przez mishi.)
03-28-2012 09:29 AM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Cytowanie selektywne Odpowiedz cytując ten post
heksita Offline
tak sobie pacze
****

Liczba postów: 782
Dołączył: Feb 2012
Reputacja: 3
Post: #243
RE: przechwałki kulinarne
Nigdy w życiu nie zrobiłam jeszcze porządnego rosołu (takiego, co to pyrka sobie przez kilka godzin), a zbieram się i zbieram... jejciu, kiedyż ja to ostatnio dobry rosół jadłam, jakieś wieki temu, om nom nom Serce.

Zup nie gotuję wiele, ale jeśli już jakieś pichcę, to zazwyczaj bardzo gęste (np. porowo-ziemniaczana, pycha!), które miksuję potem blenderem na krem. Wiecie jaka dobra jest zupa-krem z marchewek z dodatkiem soku pomarańczowego?

** flickr ** blog **

[Obrazek: forumskillslm5.gif]
03-28-2012 12:16 PM
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Cytowanie selektywne Odpowiedz cytując ten post
Pasażerka Offline
partyzantka
*******

Liczba postów: 3,160
Dołączył: Feb 2012
Reputacja: 18
Post: #244
RE: przechwałki kulinarne
ja za to zupy-krem nie tknę, odrzuca mnie od nich chyba jeszcze bardziej niż od tych zagęszczanych śmietaną czy zasmażką Plask rosół, pomidorowa bez śmietany, krupnik, grzybowa, śmieciówa, barszcz czerwony - tak, reszta mogłaby nie istnieć Szczęśliwy

a poza tym chodził ostatnio za mną gotowany kalafior ze smażoną bułeczką tartą. wyhaczyłam dziś pięknego niedużego na bazarku, więc zaraz się szykuję do ataku na niego Szczęśliwy

Podaruj mi coś czego nie zdobędę sama...

moje polskie favy
mój blog pocztówkowy-podróżny
Polska - otrzymane, alfabetycznie

UWAGA! NOWY ADRES! TYM RAZEM LUKRECJOWA!
03-28-2012 12:35 PM
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Cytowanie selektywne Odpowiedz cytując ten post
mishi Offline
forumowa milicjantka
****

Liczba postów: 689
Dołączył: Feb 2012
Reputacja: 9
Post: #245
RE: przechwałki kulinarne
Ale Heksita z wielu gatunków mięsa? Wołowe, drobiowe, wieprzowe i cielęce?

Gęste mogą być, byleby bez ptysiów Oczko Aczkolwiek niektórych po prostu nie tknę.
A zupy owocowe? ^^

Masz w kieszeni pistolet, czy tak bardzo cieszysz się na mój widok? Diabeł

Staram się być miła - doceń to. Anioł
03-28-2012 01:23 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Cytowanie selektywne Odpowiedz cytując ten post
heksita Offline
tak sobie pacze
****

Liczba postów: 782
Dołączył: Feb 2012
Reputacja: 3
Post: #246
RE: przechwałki kulinarne
(03-28-2012 01:23 PM)mishi napisał(a):  Ale Heksita z wielu gatunków mięsa? Wołowe, drobiowe, wieprzowe i cielęce?

Najlepszy to chyba wołowy. U mnie w domu zawsze do kompletu były pierogi z tym rosołowym mięsem Duży uśmiech.

(03-28-2012 01:23 PM)mishi napisał(a):  A zupy owocowe? ^^

Brrr, aż mną wstrząsa na samą myśl. Fuj Język!

** flickr ** blog **

[Obrazek: forumskillslm5.gif]
03-28-2012 01:28 PM
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Cytowanie selektywne Odpowiedz cytując ten post
mishi Offline
forumowa milicjantka
****

Liczba postów: 689
Dołączył: Feb 2012
Reputacja: 9
Post: #247
RE: przechwałki kulinarne
Dla mnie najlepszy mieszany i ja tez robie zazwyczaj wołowo-drobiowy Duży uśmiech

Masz w kieszeni pistolet, czy tak bardzo cieszysz się na mój widok? Diabeł

Staram się być miła - doceń to. Anioł
03-28-2012 07:16 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Cytowanie selektywne Odpowiedz cytując ten post
zielonakredka Offline
ojtam ojtam.
***

Liczba postów: 197
Dołączył: Feb 2012
Reputacja: 0
Post: #248
RE: przechwałki kulinarne
ojej, jak ja czasami tęsknię za mięsem...
najbardziej za smażoną mortadelą (ale musi być cieniutko i na chrupiąco!)
i za szynkową posypką na kanapki. <3
03-28-2012 07:41 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Cytowanie selektywne Odpowiedz cytując ten post
Satai Offline
Delenn of Mir
*****

Liczba postów: 1,291
Dołączył: Feb 2012
Reputacja: 6
Post: #249
RE: przechwałki kulinarne
O nie, pomidorowa musi być ze śmietaną i ryżem. A u mnie w domu większość woli z makaronem, bleee.

Kalafior z masełkiem i owszem, ale bułka tarta never ever!
03-28-2012 08:14 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Cytowanie selektywne Odpowiedz cytując ten post
zielonakredka Offline
ojtam ojtam.
***

Liczba postów: 197
Dołączył: Feb 2012
Reputacja: 0
Post: #250
RE: przechwałki kulinarne
z ryżem i razem gotowane! bo moja mama to zawsze oddzielnie, a wtedy smakuje obrzydliwie.
03-28-2012 08:37 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Cytowanie selektywne Odpowiedz cytując ten post
Anusiak85 Offline
kartkowy nałogowiec
****

Liczba postów: 403
Dołączył: Feb 2012
Reputacja: 4
Post: #251
RE: przechwałki kulinarne
a jak gotujecie ryż, to do końca na gazie, czy kończycie w kocyku? Duży uśmiech

mój profil // for trade // favy z Polski //odebrane z Polski
03-28-2012 09:35 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Cytowanie selektywne Odpowiedz cytując ten post
Satai Offline
Delenn of Mir
*****

Liczba postów: 1,291
Dołączył: Feb 2012
Reputacja: 6
Post: #252
RE: przechwałki kulinarne
W kocyku Uśmiech
03-28-2012 09:43 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Cytowanie selektywne Odpowiedz cytując ten post
mishi Offline
forumowa milicjantka
****

Liczba postów: 689
Dołączył: Feb 2012
Reputacja: 9
Post: #253
RE: przechwałki kulinarne
Zależy - jak taję to w kocyku, jak normalnie na sypko to na gazie do końca Oczko

Masz w kieszeni pistolet, czy tak bardzo cieszysz się na mój widok? Diabeł

Staram się być miła - doceń to. Anioł
03-28-2012 09:51 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Cytowanie selektywne Odpowiedz cytując ten post
heksita Offline
tak sobie pacze
****

Liczba postów: 782
Dołączył: Feb 2012
Reputacja: 3
Post: #254
RE: przechwałki kulinarne
Yyy... w kocyku?! Że garnuszek z lekko twardym ryżem hop, pod kocyk? Ale po co?

** flickr ** blog **

[Obrazek: forumskillslm5.gif]
03-28-2012 10:32 PM
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Cytowanie selektywne Odpowiedz cytując ten post
Anusiak85 Offline
kartkowy nałogowiec
****

Liczba postów: 403
Dołączył: Feb 2012
Reputacja: 4
Post: #255
RE: przechwałki kulinarne
żeby doszedł Szczęśliwy

mój profil // for trade // favy z Polski //odebrane z Polski
03-28-2012 10:33 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Cytowanie selektywne Odpowiedz cytując ten post
mishi Offline
forumowa milicjantka
****

Liczba postów: 689
Dołączył: Feb 2012
Reputacja: 9
Post: #256
RE: przechwałki kulinarne
Heksita, nigdy nie taiłaś ryżu? Albo kaszy?

Masz w kieszeni pistolet, czy tak bardzo cieszysz się na mój widok? Diabeł

Staram się być miła - doceń to. Anioł
03-29-2012 07:26 AM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Cytowanie selektywne Odpowiedz cytując ten post
Pasażerka Offline
partyzantka
*******

Liczba postów: 3,160
Dołączył: Feb 2012
Reputacja: 18
Post: #257
RE: przechwałki kulinarne
nie wiem w ogóle o czym mówicie? Zdziwko

Podaruj mi coś czego nie zdobędę sama...

moje polskie favy
mój blog pocztówkowy-podróżny
Polska - otrzymane, alfabetycznie

UWAGA! NOWY ADRES! TYM RAZEM LUKRECJOWA!
03-29-2012 09:46 AM
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Cytowanie selektywne Odpowiedz cytując ten post
heksita Offline
tak sobie pacze
****

Liczba postów: 782
Dołączył: Feb 2012
Reputacja: 3
Post: #258
RE: przechwałki kulinarne
(03-29-2012 07:26 AM)mishi napisał(a):  Heksita, nigdy nie taiłaś ryżu? Albo kaszy?

Never ever, czytałam o tym tylko w książkach kucharskich z PRL-u Duży uśmiech. Nie znam też nikogo, kto by tak robił Język.

** flickr ** blog **

[Obrazek: forumskillslm5.gif]
03-29-2012 09:55 AM
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Cytowanie selektywne Odpowiedz cytując ten post
nemezis871 Offline
Fanaticus Znaczkolizakus
*****

Liczba postów: 1,370
Dołączył: Feb 2012
Reputacja: 4
Post: #259
RE: przechwałki kulinarne
U mnie w domu zawsze ryż na gołąbki, wsadzali w pierzyny Duży uśmiech Tylko po co, to naprawdę nie wiem Szczęśliwy Ja ryżu nie lubię, dla mnie jest zbyt mdły i bezsmakowy.
Podobnie nie lubię wspomniany zup owocowych. Zupa, to zupa ma być, a nie kisiel Oczko

Wishlist Poland
Favy z Polski
Na wymianę
Blog
03-29-2012 10:17 AM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Cytowanie selektywne Odpowiedz cytując ten post
kolekcja Offline
Rozpoznają go na poczcie
****

Liczba postów: 310
Dołączył: Feb 2012
Reputacja: 1
Post: #260
RE: przechwałki kulinarne
chodzi o to, że jak się da pod pierzynkę, to on tak fajnie pęcznieje. Jest po prostu lepszy w smaku. Ja tak robię z kaszą kus-kus, ryżem , a czasami nawet ziemniaki zanim mi się reszta obiadu nie zrobi.
a dzisiaj mam zamiar zrobić zapiekankę z makaronem, pieczarkami, papryką i.. wczorajszymi kotetami
03-29-2012 01:34 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Cytowanie selektywne Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości

Polecamy: ,

Partnerzy:

Chwilówki - porady, opinie, nowości
Kontakt | Postcrossing Forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS