![]() |
|
przechwałki kulinarne - Wersja do druku +- Postcrossing Forum (http://www.postcrossing-forum.pl) +-- Dział: Off topic (/forum-21.html) +--- Dział: Off topic (/forum-25.html) +--- Wątek: przechwałki kulinarne (/thread-77.html) |
RE: przechwałki kulinarne - Alexis - 08-30-2012 09:13 PM (08-30-2012 08:41 PM)nemezis871 napisał(a): A tak poza tym to mam dalszy syndrom odstawienia słodyczy i przekąsek - Laysy solone chodzą za mną i wołaja: zjedz nas, zjedz, mamy tylko jakieś 600 kalorii, masakraMów mi dalej, ja od marca schudłam 15 kilo, ale teraz niestety waga stoi, przez co mam brak motywacji i podjadam, a przez to też nie chudnę, i takie błędne koło :< chcę czipsyyyyy
RE: przechwałki kulinarne - zylia - 08-31-2012 11:07 AM O matko, też mam problem z czpisami ![]() Wczoraj mnie znowu skusiły, skubaniutkie... Żeby tylko waga od tego cierpiała, to już by było wystarczająco źle, ale mi jeszcze od razu cera się psuje od śmieciowego jedzenia ![]() Załóżmy kółko wzajemnego wsparcia NieZjadaczy Czipsów
RE: przechwałki kulinarne - heksita - 08-31-2012 12:38 PM Czipsy mogłyby dla mnie nie istnieć, za mną tak woła czekolada...
RE: przechwałki kulinarne - Blue Viking - 08-31-2012 04:01 PM mnie też niestety chipsy za bardzo kuszą wczoraj zjadłam nowe Prosto z Pieca, a dzisiaj jakieś karbowane serowo cebulowe
RE: przechwałki kulinarne - Alexis - 08-31-2012 05:34 PM łoo czekolada też mnie woła, cały czas słyszę "kup mnie, kup mnie", ciężko :< ostatnio w ogóle mam jakiś większy pociąg do jedzenia, chyba nuda i to, że muszę się uczyć do poprawki tak działa
RE: przechwałki kulinarne - nemezis871 - 08-31-2012 07:11 PM Cytat:Załóżmy kółko wzajemnego wsparcia NieZjadaczy Czipsów Jestem za, mogę być prezesem? W końcu to ja zaczęłam temat Niestety co do Laysów solonych i biedronkowych z serem i szynką to je wprost uwielbiam, a to nie dość, że tuczące, to jeszcze niezdrowe ![]() Cytat:za mną tak woła czekolada... Z tym nie mam takiego problemu, jak zjem jedną- dwie kostki na dzień to się nic nie stanie Ale muszę przyznac, że Nussbeiser zdziadział, przynajmniej ten produkowany na Polskę ![]() Ale i tak najbardziej uwielbiam Goplanę ![]() ![]() Tę to bym potrafiła na raz wtrąbić, więc dobrze, że nikt mi nie kupuje ![]() A trzeci taki problem mam z.... chałwą, kiedyś nienawidziłam chałwy, a teraz mogłabym jeść prawie naokrągło. Jako, że dzisiaj do mnie kumpela przychodziła, to mama kupiła takie wieeelki kawał, na szczęscie jest niedobra Bo jak bym to zjadła....
RE: przechwałki kulinarne - Satai - 08-31-2012 07:16 PM Jak to jest, ze za mna nic nie wola, moge nie jesc czipsow i czekolady miesiacami (mam nawet przeterminowane tabliczki w szafce), a nie widac tego po moim wygladzie, he?
RE: przechwałki kulinarne - Alexis - 08-31-2012 09:25 PM Jak czipsy to te wiejskie ziemniaczki czyjakimtam wędzony boczek omnomnom!a z czekolad to za jednym posiedzeniem mogę machnąć Milkę jogurtowo-truskawkową, właśnie od pisania mi ślina poszła ![]() ostatnio za to ciągle wciągam lody Twister, takie długie na patyku, tylko dlatego, że mają 100kcal, ewentualnie BigMilki (zawsze to porcja białka ), tylko jakoś tak zapominam o tym, że te w czekoladzie mają troooszeczkę więcej kalorii ![]() dobrze, że jednak ta dieta mnie trochę powstrzymuje przed kupowaniem co mi w oko wpadnie, ostatnio to się skończyło 22kg nadwagi - brawo dla mnie
RE: przechwałki kulinarne - heksita - 08-31-2012 10:55 PM Wieki już nie jadłam Milki <om nom nom>, tu tylko Lindty i Lindty . Dobre są, ale Milkę to bym wszamała...U mnie jest o tyle dobrze, że jem to, co mam w szafkach/lodówce. A na zakupach mam silną wolę, więc jak nie kupię, to nie jem .
RE: przechwałki kulinarne - zylia - 08-31-2012 11:16 PM (08-31-2012 10:55 PM)heksita napisał(a): U mnie jest o tyle dobrze, że jem to, co mam w szafkach/lodówce. A na zakupach mam silną wolę, więc jak nie kupię, to nie jem O to, to! Jak moja mama wyjeżdża na dłużej to mam podobnie... Ale na co dzień - mama jest czekoladoholiczką jeszcze większą ode mnie, więc w domu zawsze jest coś słodkiego Od dziecka - to i zdążyłam organizm przyzwyczaić do łakoci...
RE: przechwałki kulinarne - Anusiak85 - 09-01-2012 03:21 PM a u mnie dziś muffinki owsiane , o takie jak te
RE: przechwałki kulinarne - Mariola - 09-01-2012 06:54 PM Te muffinki muszę zrobić.
RE: przechwałki kulinarne - Anusiak85 - 09-01-2012 07:09 PM polecam, pyszne są ![]() i dużo się na raz nie zje, bo sycące
RE: przechwałki kulinarne - Alexis - 09-02-2012 02:08 PM dzisiaj zrobiłam to http://www.kwestiasmaku.com/zielony_srodek/sliwki/kruchy_placek/przepis.html coś pysznego ciasto jest dość słodkie, do kwaśnych śliwek idealne
RE: przechwałki kulinarne - nemezis871 - 09-02-2012 02:53 PM Ja wczoraj na posiadówie u kumpla nie mogłam odmówić serwowanym słodkościom, najpierw bardzo dobra czekolada na gorąco z bitą śmietaną i wiórkami i czekoladowymi i gofry - z bitą śmietaną i wszelakimi owocami :mniam: Chyba sobie zażyczę gofrownicę na ślubny prezent
RE: przechwałki kulinarne - heksita - 09-04-2012 10:41 AM W weekend zrobiłam zupę kurkową, pycha! Już zacieram ręce na sezon grzybowy .
RE: przechwałki kulinarne - nemezis871 - 09-04-2012 03:41 PM Właśnie się robią naleśniki z serem, ananasem i polewane polewą czekoladową własnej roboty :mniam: RE: przechwałki kulinarne - Pasażerka - 09-04-2012 03:48 PM ma ktoś jakiś fajny pomysł na jarskie/wegetariańskie potrawy? przy czym nie chodzi mi o naleśniki, placki, racuchy i pierogi tylko coś bardziej, hm, wyrafinowanego?
RE: przechwałki kulinarne - nemezis871 - 09-04-2012 04:20 PM Jak chcesz to mam na dysku dwa pliki z przepisami od kuzynki, mogę Ci przesłać, są tam tez jakieś wegeterianskie cudenka. RE: przechwałki kulinarne - Pasażerka - 09-04-2012 04:27 PM a poproszę, z chęcią przejrzę, a nuż coś mi się spodoba i będę w stanie sama to zrobić
|