Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
przechwałki kulinarne
Autor Wiadomość
Dziabka Offline
Rozpoznają go na poczcie
****

Liczba postów: 365
Dołączył: Feb 2012
Reputacja: 1
Post: #41
RE: przechwałki kulinarne
O, ryżowe też pyszne! A zacierkę to bez miodu jadam i jeszcze kluski lane na mleku... Język

~Fave 1 ~Fave 2 ~For trade ~Mój blog ~Otrzymane z PL
02-09-2012 10:54 AM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Cytowanie selektywne Odpowiedz cytując ten post
kolekcja Offline
Rozpoznają go na poczcie
****

Liczba postów: 310
Dołączył: Feb 2012
Reputacja: 1
Post: #42
RE: przechwałki kulinarne
taa? a ja nie jadłam nigdy z biedronki, ale może to racja jest Uśmiech

pizza 100% udana to jest w pizzerii haha
02-09-2012 10:55 AM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Cytowanie selektywne Odpowiedz cytując ten post
Martina Offline
rebeliantka! XD
*******

Liczba postów: 3,185
Dołączył: Feb 2012
Reputacja: 16
Post: #43
RE: przechwałki kulinarne
ale w pizzerii jest też 100% droga Duży uśmiech

let's twist again, like we did last summer!


adres aktualny - brytyjski z 66 na przodzie!
nazwisko zmieniłam też Ninja
02-09-2012 11:14 AM
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Cytowanie selektywne Odpowiedz cytując ten post
heksita Offline
tak sobie pacze
****

Liczba postów: 782
Dołączył: Feb 2012
Reputacja: 3
Post: #44
RE: przechwałki kulinarne
Co to jest zacierka??

** flickr ** blog **

[Obrazek: forumskillslm5.gif]
02-09-2012 12:31 PM
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Cytowanie selektywne Odpowiedz cytując ten post
Martina Offline
rebeliantka! XD
*******

Liczba postów: 3,185
Dołączył: Feb 2012
Reputacja: 16
Post: #45
RE: przechwałki kulinarne
heksita, takie twarde ciasto z mąki z cukrem i wodą, trze się je na tarce z grubym oczkiem )niektórzy rwą palcami takie drobne kluseczki) i gotuje parę minut w wodzie, a potem siup do gorącego mleka z miodem Zdziwko

let's twist again, like we did last summer!


adres aktualny - brytyjski z 66 na przodzie!
nazwisko zmieniłam też Ninja
02-09-2012 12:35 PM
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Cytowanie selektywne Odpowiedz cytując ten post
nemezis871 Offline
Fanaticus Znaczkolizakus
*****

Liczba postów: 1,370
Dołączył: Feb 2012
Reputacja: 4
Post: #46
RE: przechwałki kulinarne
Z zacierką to ja jadlam zupe szpinakową, ale lepsza by byłam z jajkiem. A na dzisiaj robię placki ziemniaczane.

Wishlist Poland
Favy z Polski
Na wymianę
Blog
02-09-2012 01:14 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Cytowanie selektywne Odpowiedz cytując ten post
darjot Offline
zwykły_ludek
**

Liczba postów: 28
Dołączył: Feb 2012
Reputacja: 0
Post: #47
RE: przechwałki kulinarne
(02-09-2012 10:33 AM)kolekcja napisał(a):  dajcie mi jakiś przepis prosty na pizzę. ale taki, który zawsze daje 100% udaną pizzę Uśmiech (ostatnio wyszedł mi zakalec)
Mój (no dobra adaptowany) przepis na ciasto:
2 szklanki mąki
ok. 5dkg drożdży (ok połowy standardowej kostki)
trochę mleka (100-150 ml)
łyżka cukru
szczypta soli

Drożdże rozprowadzam w letnim mleku (max 30- 35 stopni) z dodatkiem cukru. Czekam aż wyrosną (zwiększą objetość dwukrotnie). Dodaję mąkę z solą. Zagniatam wszystko. Jak ciasto jest za rzadkie dosypuję mąki, jak za gęste dolewam trochę mleka lub wody. Odstawiam do wyrośnięcia (najlepiej w ciepłe miejsce). jak podrośnie rozwałkowuję na grubość w zależności od tego czy chcę na cienkim czy na grubym cieście. Na to farsz i do piekarnika.
Zawsze wychodzi.
02-09-2012 07:45 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Cytowanie selektywne Odpowiedz cytując ten post
betkap Offline
Nosi znaczek w kieszeni
**

Liczba postów: 70
Dołączył: Feb 2012
Reputacja: 0
Post: #48
RE: przechwałki kulinarne
Ja nie daję mleka tylko olej. Ale jeśli chodzi o sklepowe: ostatnio odkryłam pizzę firmy Virtu - nie jest mrożona, podgrzewa się 5 min, ciasto mięciutkie, nawet smaczna i całkiem spora.
02-09-2012 08:18 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Cytowanie selektywne Odpowiedz cytując ten post
kolekcja Offline
Rozpoznają go na poczcie
****

Liczba postów: 310
Dołączył: Feb 2012
Reputacja: 1
Post: #49
RE: przechwałki kulinarne
darjot, dzieki za przepis.. robiłam podobnie, ale własnie tak jak pisze betkap- z olejem
02-10-2012 09:16 AM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Cytowanie selektywne Odpowiedz cytując ten post
hardgirl123 Offline
1000 pomysłów na raz
*****

Liczba postów: 1,080
Dołączył: Feb 2012
Reputacja: -1
Post: #50
RE: przechwałki kulinarne
a ja dziś tradycyjnie Piątkowo idę na fileta z pstrąga

"Skałom trzeba stać i grozić,
Obłokom deszcze przewozić,
Błyskawicom grzmieć i ginąć,
Mnie płynąć, płynąć i płynąć"
/Adam Mickiewicz/
02-10-2012 09:29 AM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Cytowanie selektywne Odpowiedz cytując ten post
Martina Offline
rebeliantka! XD
*******

Liczba postów: 3,185
Dołączył: Feb 2012
Reputacja: 16
Post: #51
RE: przechwałki kulinarne
może spróbuję zrobić taką prawdziwą pizzę na obiad? hmmm chyba pójdę po drożdże Szczęśliwy

let's twist again, like we did last summer!


adres aktualny - brytyjski z 66 na przodzie!
nazwisko zmieniłam też Ninja
02-10-2012 11:21 AM
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Cytowanie selektywne Odpowiedz cytując ten post
heksita Offline
tak sobie pacze
****

Liczba postów: 782
Dołączył: Feb 2012
Reputacja: 3
Post: #52
RE: przechwałki kulinarne
Dzień pizzy był wczoraj Język.

** flickr ** blog **

[Obrazek: forumskillslm5.gif]
02-10-2012 12:45 PM
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Cytowanie selektywne Odpowiedz cytując ten post
kolekcja Offline
Rozpoznają go na poczcie
****

Liczba postów: 310
Dołączył: Feb 2012
Reputacja: 1
Post: #53
RE: przechwałki kulinarne
no racja racja..
ja dzisiaj robię mielone, ziemniaczki i sałatę.
02-10-2012 01:11 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Cytowanie selektywne Odpowiedz cytując ten post
Anusiak85 Offline
kartkowy nałogowiec
****

Liczba postów: 403
Dołączył: Feb 2012
Reputacja: 4
Post: #54
RE: przechwałki kulinarne
a ja mam kostki rybne z serem Duży uśmiech
odkryłam je ostatnio w osiedlowym sklepie i się zakochałam Serce

mój profil // for trade // favy z Polski //odebrane z Polski
02-10-2012 01:27 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Cytowanie selektywne Odpowiedz cytując ten post
Martina Offline
rebeliantka! XD
*******

Liczba postów: 3,185
Dołączył: Feb 2012
Reputacja: 16
Post: #55
RE: przechwałki kulinarne
u mnie dzisiaj filety z soli w sosie koperkowo-ziołowym, ale jutro pizza, jak uda mi się kupić drożdże bo w sklepie w którym byłam akurat nie było O matko

let's twist again, like we did last summer!


adres aktualny - brytyjski z 66 na przodzie!
nazwisko zmieniłam też Ninja
02-10-2012 01:39 PM
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Cytowanie selektywne Odpowiedz cytując ten post
nemezis871 Offline
Fanaticus Znaczkolizakus
*****

Liczba postów: 1,370
Dołączył: Feb 2012
Reputacja: 4
Post: #56
RE: przechwałki kulinarne
Widzę, że nie tylko u mnie w piątek robi się ryby Język U mnie dzisiaj filety z mintaja Oczko

Wishlist Poland
Favy z Polski
Na wymianę
Blog
02-10-2012 02:11 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Cytowanie selektywne Odpowiedz cytując ten post
Martina Offline
rebeliantka! XD
*******

Liczba postów: 3,185
Dołączył: Feb 2012
Reputacja: 16
Post: #57
RE: przechwałki kulinarne
to nie ze względu na piątek, tak po prostu wyszło. ja w piątek mogę jeść wszystko : P

let's twist again, like we did last summer!


adres aktualny - brytyjski z 66 na przodzie!
nazwisko zmieniłam też Ninja
02-10-2012 02:19 PM
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Cytowanie selektywne Odpowiedz cytując ten post
Adadam Offline
:)
***

Liczba postów: 223
Dołączył: Feb 2012
Reputacja: 0
Post: #58
RE: przechwałki kulinarne
Wczoraj dzień pizzy, pizza w domu Duży uśmiech Dziś schabowe z buraczkami a na deser jabłkowe muffinki Duży uśmiech
02-10-2012 06:25 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Cytowanie selektywne Odpowiedz cytując ten post
darjot Offline
zwykły_ludek
**

Liczba postów: 28
Dołączył: Feb 2012
Reputacja: 0
Post: #59
RE: przechwałki kulinarne
A ja dziś na leniwca - makaron (farfale) z pesto i mozzarellą Duży uśmiech
02-10-2012 07:28 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Cytowanie selektywne Odpowiedz cytując ten post
Pasażerka Offline
partyzantka
*******

Liczba postów: 3,160
Dołączył: Feb 2012
Reputacja: 18
Post: #60
RE: przechwałki kulinarne
a u mnie łosoś pieczony przez babcię mojego Nienarzeczonego Serce

Podaruj mi coś czego nie zdobędę sama...

moje polskie favy
mój blog pocztówkowy-podróżny
Polska - otrzymane, alfabetycznie

UWAGA! NOWY ADRES! TYM RAZEM LUKRECJOWA!
02-10-2012 08:05 PM
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Cytowanie selektywne Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości

Reklama:

frezowanie krzywoliniowe

producent swetrów

Polecamy: ,

Partnerzy:

Chwilówki - porady, opinie, nowości
Kontakt | Postcrossing Forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS