Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
przechwałki kulinarne
Autor Wiadomość
heksita Offline
tak sobie pacze
****

Liczba postów: 782
Dołączył: Feb 2012
Reputacja: 3
Post: #101
RE: przechwałki kulinarne
Skórka ujdzie, ale wiórki kokosowe? Fuuuu...

** flickr ** blog **

[Obrazek: forumskillslm5.gif]
02-17-2012 12:29 AM
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Cytowanie selektywne Odpowiedz cytując ten post
convallaria Offline
Więcej czystych niż wysłanych ;)
***

Liczba postów: 177
Dołączył: Feb 2012
Reputacja: 3
Post: #102
RE: przechwałki kulinarne
Najmniej lubię w pączkach ten lukier na wierzchu, mogliby posypać cukrem pudrem i było by ok Duży uśmiech, jeszcze wnerwiające jest to, że czasem nadzienie ucieka przez ten otwór którym wtłaczają je do środka Duży uśmiech. A tak, to pączki lubię, chciałabym w końcu kiedyś zrobić sama.

PC - favy z Polski
02-17-2012 03:30 AM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Cytowanie selektywne Odpowiedz cytując ten post
Capricious Offline
Naleśnik
***

Liczba postów: 107
Dołączył: Feb 2012
Reputacja: 1
Post: #103
RE: przechwałki kulinarne
a rodzynki, które tak okropnie psują sernik też chcesz, Martina? Duży uśmiech
02-17-2012 09:10 AM
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Cytowanie selektywne Odpowiedz cytując ten post
Martina Offline
rebeliantka! XD
*******

Liczba postów: 3,185
Dołączył: Feb 2012
Reputacja: 16
Post: #104
RE: przechwałki kulinarne
convallaria napisał(a):Najmniej lubię w pączkach ten lukier na wierzchu, mogliby posypać cukrem pudrem i było by ok
no u mnie są zawsze do wyboru, albo takie albo takie... Ale ja kupuję lukrowane, bo na cukrze pudrze nie ma skórek pomarańczowych Szczęśliwy

Capricious napisał(a):a rodzynki, które tak okropnie psują sernik też chcesz, Martina?
PRZECIEŻ RODZYNKI TO NAJLEPSZA CZĘŚĆ SERNIKA!
ja mam fioła na punkcie wszelkich bakalii, nie wiem jak można ich nie lubić Zdziwko

let's twist again, like we did last summer!


adres aktualny - brytyjski z 66 na przodzie!
nazwisko zmieniłam też Ninja
02-17-2012 09:36 AM
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Cytowanie selektywne Odpowiedz cytując ten post
Capricious Offline
Naleśnik
***

Liczba postów: 107
Dołączył: Feb 2012
Reputacja: 1
Post: #105
RE: przechwałki kulinarne
(02-17-2012 09:36 AM)Martina napisał(a):  
Capricious napisał(a):a rodzynki, które tak okropnie psują sernik też chcesz, Martina?
PRZECIEŻ RODZYNKI TO NAJLEPSZA CZĘŚĆ SERNIKA!
ja mam fioła na punkcie wszelkich bakalii, nie wiem jak można ich nie lubić Zdziwko

Ja uwielbiam wszelkiego rodzaju orzechy i one by mogły być dla mnie we wszystkim. Duży uśmiech
A rodzynki same w sobie lubię, ale nie jak są taką przykrą niespodzianką w pysznym serniku! Duży uśmiech
02-17-2012 09:41 AM
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Cytowanie selektywne Odpowiedz cytując ten post
hardgirl123 Offline
1000 pomysłów na raz
*****

Liczba postów: 1,080
Dołączył: Feb 2012
Reputacja: -1
Post: #106
RE: przechwałki kulinarne
ja NIENAWIDZĘ rodzynków w musli, zawsze je stamtąd wybieram i wywalam Smutny

"Skałom trzeba stać i grozić,
Obłokom deszcze przewozić,
Błyskawicom grzmieć i ginąć,
Mnie płynąć, płynąć i płynąć"
/Adam Mickiewicz/
02-17-2012 09:47 AM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Cytowanie selektywne Odpowiedz cytując ten post
Anusiak85 Offline
kartkowy nałogowiec
****

Liczba postów: 403
Dołączył: Feb 2012
Reputacja: 4
Post: #107
RE: przechwałki kulinarne
i to pokazuje, jak fajnie się od siebie różnimy Duży uśmiech
ja np rodzynki lubię, i orzechy, i migdaaaały Serce

a żurawinę suszoną lubicie?

mój profil // for trade // favy z Polski //odebrane z Polski
02-17-2012 09:55 AM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Cytowanie selektywne Odpowiedz cytując ten post
Martina Offline
rebeliantka! XD
*******

Liczba postów: 3,185
Dołączył: Feb 2012
Reputacja: 16
Post: #108
RE: przechwałki kulinarne
migdaaały, migdaaaaaały, migdaaaaaaaaaaały <zombie>
żurawina jest okej, ale bez szału. za to nie cierpię suszonych śliwek O matko

PISTAAAAAAAAACJEEEEEEEEEEEE <zombie>

let's twist again, like we did last summer!


adres aktualny - brytyjski z 66 na przodzie!
nazwisko zmieniłam też Ninja
02-17-2012 10:07 AM
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Cytowanie selektywne Odpowiedz cytując ten post
Capricious Offline
Naleśnik
***

Liczba postów: 107
Dołączył: Feb 2012
Reputacja: 1
Post: #109
RE: przechwałki kulinarne
(02-17-2012 10:07 AM)Martina napisał(a):  migdaaały, migdaaaaaały, migdaaaaaaaaaaały <zombie>
PISTAAAAAAAAACJEEEEEEEEEEEE <zombie>

o taaak!
i o nie, bo pistacje są takie drogie! ale takie dobre!
02-17-2012 10:09 AM
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Cytowanie selektywne Odpowiedz cytując ten post
hardgirl123 Offline
1000 pomysłów na raz
*****

Liczba postów: 1,080
Dołączył: Feb 2012
Reputacja: -1
Post: #110
RE: przechwałki kulinarne
a ja mam dobry humor i kupię sobie dziś pistacje jak będę szła z pracy UśmiechUśmiech a co Uśmiech

"Skałom trzeba stać i grozić,
Obłokom deszcze przewozić,
Błyskawicom grzmieć i ginąć,
Mnie płynąć, płynąć i płynąć"
/Adam Mickiewicz/
02-17-2012 10:12 AM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Cytowanie selektywne Odpowiedz cytując ten post
machia Offline
anula brzydula
****

Liczba postów: 492
Dołączył: Feb 2012
Reputacja: 5
Post: #111
RE: przechwałki kulinarne
Tak a propos rodzynek Duży uśmiech

[Obrazek: 387.png]

Jakby co, ja lubię Uśmiech

Postcrossing - Blog
http://db.tt/uVbA6GV8 Dropbox
02-17-2012 10:20 AM
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Cytowanie selektywne Odpowiedz cytując ten post
Martina Offline
rebeliantka! XD
*******

Liczba postów: 3,185
Dołączył: Feb 2012
Reputacja: 16
Post: #112
RE: przechwałki kulinarne
komiksy Dema na każdą okazję D:

wstyd się przyznać, ale kiedyś, tak z 5 lat temu, pracowałam na kasie w supermarkecie i moi znajomi zważyli raz pistacje jako ziemniaki a ja udawałam że nie zauważyłam, skasowałam i mieliśmy w domu ponad kilogram pistacji po 2,79 za kilo Szczęśliwy Szczęśliwy Szczęśliwy

let's twist again, like we did last summer!


adres aktualny - brytyjski z 66 na przodzie!
nazwisko zmieniłam też Ninja
02-17-2012 10:23 AM
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Cytowanie selektywne Odpowiedz cytując ten post
hardgirl123 Offline
1000 pomysłów na raz
*****

Liczba postów: 1,080
Dołączył: Feb 2012
Reputacja: -1
Post: #113
RE: przechwałki kulinarne
hahaha Uśmiech to się nazywa kreatywność Uśmiech

"Skałom trzeba stać i grozić,
Obłokom deszcze przewozić,
Błyskawicom grzmieć i ginąć,
Mnie płynąć, płynąć i płynąć"
/Adam Mickiewicz/
02-17-2012 11:02 AM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Cytowanie selektywne Odpowiedz cytując ten post
nemezis871 Offline
Fanaticus Znaczkolizakus
*****

Liczba postów: 1,370
Dołączył: Feb 2012
Reputacja: 4
Post: #114
RE: przechwałki kulinarne
Orzechy różniste też lubię, pistacje mi się trochę przejadły przez pewien czas, bo Tato przywozil z Holandii, ale wszelkich innych rodzynek, skórek pomarańczowych, kandyzowanych i suszonych owoców wręcz nie znoszę. A pozostając w temacie, to ostatnio się uzależniłam od jednego z jogurtów Lidlowych. Takie niewielkie kubeczki z orzechami laskowymi, Jej! Jak ja je uwielbiam! I czuć w nim orzechy! I to nie na co piątej łyżeczce, a na każdej po kilka, jest przepyszny. Raz przez przypadek zamiast tych wzięłam straciatellę, bo dwa smaki leżą obok siebie i byłam wściekła, choć normalnie straciatellę też lubię, ale nie umywa się do tego orzechowego Duży uśmiech

Wishlist Poland
Favy z Polski
Na wymianę
Blog
02-17-2012 11:05 AM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Cytowanie selektywne Odpowiedz cytując ten post
Capricious Offline
Naleśnik
***

Liczba postów: 107
Dołączył: Feb 2012
Reputacja: 1
Post: #115
RE: przechwałki kulinarne
(02-17-2012 11:05 AM)nemezis871 napisał(a):  Orzechy różniste też lubię, pistacje mi się trochę przejadły przez pewien czas, bo Tato przywozil z Holandii, ale wszelkich innych rodzynek, skórek pomarańczowych, kandyzowanych i suszonych owoców wręcz nie znoszę. A pozostając w temacie, to ostatnio się uzależniłam od jednego z jogurtów Lidlowych. Takie niewielkie kubeczki z orzechami laskowymi, Jej! Jak ja je uwielbiam! I czuć w nim orzechy! I to nie na co piątej łyżeczce, a na każdej po kilka, jest przepyszny. Raz przez przypadek zamiast tych wzięłam straciatellę, bo dwa smaki leżą obok siebie i byłam wściekła, choć normalnie straciatellę też lubię, ale nie umywa się do tego orzechowego Duży uśmiech

to ja muszę znaleźć gdzieś Lidla!
był kiedyś Danio Intenso z kawałkami orzechów, ale trudno go było znaleźć, a teraz już go chyba w ogóle nie ma Smutny
02-17-2012 11:13 AM
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Cytowanie selektywne Odpowiedz cytując ten post
Martina Offline
rebeliantka! XD
*******

Liczba postów: 3,185
Dołączył: Feb 2012
Reputacja: 16
Post: #116
RE: przechwałki kulinarne
Capricious napisał(a):był kiedyś Danio Intenso z kawałkami orzechów,
był, był, te cholerne kubeczki strasznie ciężko się ustawiało jeden na drugim w lodówkach, przewracały się ciągle, krzywusy jedne Zły

let's twist again, like we did last summer!


adres aktualny - brytyjski z 66 na przodzie!
nazwisko zmieniłam też Ninja
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-17-2012 11:37 AM przez Martina.)
02-17-2012 11:37 AM
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Cytowanie selektywne Odpowiedz cytując ten post
nemezis871 Offline
Fanaticus Znaczkolizakus
*****

Liczba postów: 1,370
Dołączył: Feb 2012
Reputacja: 4
Post: #117
RE: przechwałki kulinarne
Zdecydowanie je polecam, to te: http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9G...zMkJKekPYg choć teraz nie mają tego napisu 50g ekstra. Chyba też zaraz pójdę do Lidla specjalnie po nie Duży uśmiech

Wishlist Poland
Favy z Polski
Na wymianę
Blog
02-17-2012 11:47 AM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Cytowanie selektywne Odpowiedz cytując ten post
Pasażerka Offline
partyzantka
*******

Liczba postów: 3,160
Dołączył: Feb 2012
Reputacja: 18
Post: #118
RE: przechwałki kulinarne
ja uwielbiam skórkę pomarańczową! lubię ją nawet samą zjadać. tak samo jest z orzechami włoskimi, pistacjami i migdałami, dlatego przed świętami mama nigdy mnie nie wpuszcza do kuchni, bo jej wyżeram wszystko O matko
lubię też suszone banany i jadalne kasztany, ale te sprowadzane nigdy nie są tak dobre, jak te które przywozi moja mama z Włoch.
nie lubię za to kokosa i wiórków kokosowych, natomiast marcepanem mogłabym się napychać bez końca.

Podaruj mi coś czego nie zdobędę sama...

moje polskie favy
mój blog pocztówkowy-podróżny
Polska - otrzymane, alfabetycznie

UWAGA! NOWY ADRES! TYM RAZEM LUKRECJOWA!
02-17-2012 02:36 PM
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Cytowanie selektywne Odpowiedz cytując ten post
zielonakredka Offline
ojtam ojtam.
***

Liczba postów: 197
Dołączył: Feb 2012
Reputacja: 0
Post: #119
RE: przechwałki kulinarne
dzis na obiad mieso reniferowe.
brat powiedzial, ze z talerza nie ucieka, nie ma oczu, ale i tak nie odwazylam sie sprobowac.. Język
02-17-2012 08:23 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Cytowanie selektywne Odpowiedz cytując ten post
Capricious Offline
Naleśnik
***

Liczba postów: 107
Dołączył: Feb 2012
Reputacja: 1
Post: #120
RE: przechwałki kulinarne
(02-17-2012 08:23 PM)zielonakredka napisał(a):  dzis na obiad mieso reniferowe.
brat powiedzial, ze z talerza nie ucieka, nie ma oczu, ale i tak nie odwazylam sie sprobowac.. Język

Ciekawe czy lepiej by było jakbyś nie wiedziała co to, zjadła, nawet by Ci smakowało i wtedy byś się dowiedziała. Duży uśmiech

Ja ostatnio podgrzewając Tacie flaczki zastanawiałam się nad tym, że zawsze wydawało mi się, że jak będę w podróży i będę miała okazję spróbować jakichś nieznanych, dziwnych potraw, to nie będę się wahać, a tu widok zwykłych "przedżołądków wołowych" tak mnie obrzydza. Duży uśmiech
02-17-2012 11:06 PM
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Cytowanie selektywne Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Reklama:

frezowanie krzywoliniowe

producent swetrów

Polecamy: ,

Partnerzy:

Chwilówki - porady, opinie, nowości
Kontakt | Postcrossing Forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS