Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
przechwałki kulinarne
Autor Wiadomość
Martina Offline
rebeliantka! XD
*******

Liczba postów: 3,185
Dołączył: Feb 2012
Reputacja: 16
Post: #121
RE: przechwałki kulinarne
Capricious napisał(a):Ciekawe czy lepiej by było jakbyś nie wiedziała co to, zjadła, nawet by Ci smakowało i wtedy byś się dowiedziała.
ja tak miałam ze ślimakami - dobre były, ale jak się dowiedziałam, że to ślimaki, to jakoś tak nieswojo mi się zrobiło Szczęśliwy

let's twist again, like we did last summer!


adres aktualny - brytyjski z 66 na przodzie!
nazwisko zmieniłam też Ninja
02-17-2012 11:21 PM
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Cytowanie selektywne Odpowiedz cytując ten post
heksita Offline
tak sobie pacze
****

Liczba postów: 782
Dołączył: Feb 2012
Reputacja: 3
Post: #122
RE: przechwałki kulinarne
Skusiłam się raz na prażone pędraki, ale na świerszcze jakoś zabrakło mi odwagi. Pędraki smakowały jak kruche prażynki Duży uśmiech.

** flickr ** blog **

[Obrazek: forumskillslm5.gif]
02-17-2012 11:27 PM
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Cytowanie selektywne Odpowiedz cytując ten post
convallaria Offline
Więcej czystych niż wysłanych ;)
***

Liczba postów: 177
Dołączył: Feb 2012
Reputacja: 3
Post: #123
RE: przechwałki kulinarne
(02-17-2012 09:41 AM)Capricious napisał(a):  
(02-17-2012 09:36 AM)Martina napisał(a):  
Capricious napisał(a):a rodzynki, które tak okropnie psują sernik też chcesz, Martina?
PRZECIEŻ RODZYNKI TO NAJLEPSZA CZĘŚĆ SERNIKA!
ja mam fioła na punkcie wszelkich bakalii, nie wiem jak można ich nie lubić Zdziwko

Ja uwielbiam wszelkiego rodzaju orzechy i one by mogły być dla mnie we wszystkim. Duży uśmiech
A rodzynki same w sobie lubię, ale nie jak są taką przykrą niespodzianką w pysznym serniku! Duży uśmiech
U mnie w domu zawsze był sernik z rodzynkami, nigdy mi nie wpadło do głowy żeby je wybierać Duży uśmiech.

(02-17-2012 11:27 PM)heksita napisał(a):  Skusiłam się raz na prażone pędraki, ale na świerszcze jakoś zabrakło mi odwagi. Pędraki smakowały jak kruche prażynki Duży uśmiech.
Zawsze jak widzę jakiś program podróżniczy z Azji i są pokazane te wszystkie prażone owady to mam ochotę na takiego świerszcza O matko

PC - favy z Polski
02-18-2012 07:00 AM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Cytowanie selektywne Odpowiedz cytując ten post
Ayuto Offline
kseromaniak
****

Liczba postów: 441
Dołączył: Feb 2012
Reputacja: 2
Post: #124
RE: przechwałki kulinarne
Yeah pierwszy raz od trzech lat zrobiłam placki ziemniaczane! Duży uśmiech
Z pozdrowieniami dla ankaer Szczęśliwy

"But we're never gonna survive, unless...
we get a little crazy."
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-20-2012 05:40 PM przez Ayuto.)
02-20-2012 05:40 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Cytowanie selektywne Odpowiedz cytując ten post
ankaer Offline
aka overbreathing
***

Liczba postów: 168
Dołączył: Feb 2012
Reputacja: 1
Post: #125
RE: przechwałki kulinarne
Ayuto napisał(a):Z pozdrowieniami dla ankaer
eeej Ninja

Ja dzisiaj zapiekankę makaronową zrobiłam.. miałam jeszcze ciasto jakieś upiec, ale jakoś się nie zmobilizowałam...

Oferty || Blog || Favy z Polski || otrzymane

'Everybody suffers. Just being alive is suffering. Being alive is also very beautiful.'
02-20-2012 05:50 PM
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Cytowanie selektywne Odpowiedz cytując ten post
wiśnia Offline
Świeżynka
*

Liczba postów: 12
Dołączył: Feb 2012
Reputacja: 1
Post: #126
RE: przechwałki kulinarne
Ayuto napisał(a):Yeah pierwszy raz od trzech lat zrobiłam placki ziemniaczane!
ale to chyba nie o takie placki chodziło Duży uśmiech
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-20-2012 05:55 PM przez wiśnia.)
02-20-2012 05:54 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Cytowanie selektywne Odpowiedz cytując ten post
Ayuto Offline
kseromaniak
****

Liczba postów: 441
Dołączył: Feb 2012
Reputacja: 2
Post: #127
RE: przechwałki kulinarne
Mi wczoraj tylko o takie więc... Szczęśliwy

Wiem, że się cieszysz Aniu Język

"But we're never gonna survive, unless...
we get a little crazy."
02-20-2012 06:01 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Cytowanie selektywne Odpowiedz cytując ten post
get_me_out Offline
Rozpoznają go na poczcie
****

Liczba postów: 338
Dołączył: Feb 2012
Reputacja: 4
Post: #128
RE: przechwałki kulinarne
a ja dzisiaj na kolację będę jeść rukolę z mango i gorgonzolą Serce

W świecie ludzi tylko subiektywność jest obiektywna
W. Allen
_______________
for trade | fav PL | otrzymane PL
02-20-2012 06:05 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Cytowanie selektywne Odpowiedz cytując ten post
nemezis871 Offline
Fanaticus Znaczkolizakus
*****

Liczba postów: 1,370
Dołączył: Feb 2012
Reputacja: 4
Post: #129
RE: przechwałki kulinarne
Brzmi bardzo ciekawie ta rukola z mango i grongonzolą.

A ja dzisiaj zrobiłam swoje danie popisowe jak się okazuje. Brat domagał się od dłuższego czasu. A jak w końcu się doczekał, to stwierdził, że moje racuchy są lepsze niż racuchy Mamy i nawet Babci Duży uśmiech Babcia robi racuchy z jabłkami, mama tez, ostatnio podpatrzyła ode mnie i wrzucila jeszcze do ciasta gruszki, ale ja robię najlepsze Oczko Gęste ciasto naleśnikowe + ubite białka, wylewam placki na patelnię i dopiero wtedy nakładam na nie plastry jabłek, gruszek, posypuję jagodami i jeżynami, to wszystko posypuję sproszkowanym kisielem z kawalkami owoców leśnych z Oetkera, nakładam na to kolejną warstwę ciasta . Takie sycące, że ledwo dojadłam dwa....

Wishlist Poland
Favy z Polski
Na wymianę
Blog
02-21-2012 04:32 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Cytowanie selektywne Odpowiedz cytując ten post
Martina Offline
rebeliantka! XD
*******

Liczba postów: 3,185
Dołączył: Feb 2012
Reputacja: 16
Post: #130
RE: przechwałki kulinarne
brzmi fajnie, ale nie wiem, czy to jest wielkości naleśnika na całą patelnię? : D



ja dzisiaj zrobiłam żurek z jajkiem, biała kiełbasą i suszonym twarogiem który skrzypi w zębach, mrrrr. dziadek mnie tak karmił jak byłam mała Serce

let's twist again, like we did last summer!


adres aktualny - brytyjski z 66 na przodzie!
nazwisko zmieniłam też Ninja
02-21-2012 05:18 PM
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Cytowanie selektywne Odpowiedz cytując ten post
nemezis871 Offline
Fanaticus Znaczkolizakus
*****

Liczba postów: 1,370
Dołączył: Feb 2012
Reputacja: 4
Post: #131
RE: przechwałki kulinarne
Nie Martino, robię je mniej więcej wielkości placków ziemniaczanych, tylko, że oczywiście są dużo grubsze Uśmiech Na takiej dużej patelni mieszczą się ze 3-4 takie racuchy. Trochę przy tym babrania się jest, wcześniej sobie na talerzyk kroję sobie owoce, by później tylko nakładać.

Hm... żurek z dodatkiem twarogu. Tego jeszcze nie jadłam. Z jajkiem i białą kiełbasą i owszem (choć moja rodzina ciągle zrzędzi, że nie lubią białej kiełbasy, przynajmniej moj facet nie będzie narzekał jak mu dodam kiełbasę do żurku, pewnie by zrzędził, gdybym nie dodała). Co to za biały żurek bez białej kiełbasy?!

Wishlist Poland
Favy z Polski
Na wymianę
Blog
02-21-2012 06:22 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Cytowanie selektywne Odpowiedz cytując ten post
Martina Offline
rebeliantka! XD
*******

Liczba postów: 3,185
Dołączył: Feb 2012
Reputacja: 16
Post: #132
RE: przechwałki kulinarne
mnie się kilka dni temu przypomniał dziadkowy żurek z serem który skrzypiał w zębach i specjalnie dzwoniłam do niego, żeby spytać, co to był za ser. powiedział, że twaróg kroi w plastry i suszy 2-3 dni na kaloryferze. wmurowało mnie, ale zrobiłam to. i jest idealnie Serce

nie bardzo sobie wyobrażam jak na ciasto racuchowe nałożyć coś i nalać na to drugą 'warstwę' ciasta żeby ta druga warstwa nie spłynęła na boki. hmm.

let's twist again, like we did last summer!


adres aktualny - brytyjski z 66 na przodzie!
nazwisko zmieniłam też Ninja
02-21-2012 06:31 PM
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Cytowanie selektywne Odpowiedz cytując ten post
PaulaZ87 Offline
Rozpoznają go na poczcie
****

Liczba postów: 423
Dołączył: Feb 2012
Reputacja: 2
Post: #133
RE: przechwałki kulinarne
Ayuto napisał(a):Yeah pierwszy raz od trzech lat zrobiłam placki ziemniaczane! Duży uśmiech

Czytając ten wątek właśnie przypaliłam placki ziemniaczane Język

Wracając do tematu rodzynek, orzechów - uwielbiam! Migdały już mniej. Pistacje ubóstwiam, ale faktycznie droga przyjemność. Przez jakiś czas stałam z pistacjami na promocji to sobie trochę podjadałam.
Tak wogóle, próbowaliście pistacji z solą i pieprzem? Właśnie takie miałam w degustacji: zwykłe, solone, i z solą i pierzem. Ostatnio w tesco tutaj widziałam o smaku słodkiej chili. Ciekawe jak smakują. Ale te z pierzem i solą też wciągają Duży uśmiech

Na wymianę| Otrzymane z Polski | Profil na PC
Favy z PL
02-22-2012 05:23 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Cytowanie selektywne Odpowiedz cytując ten post
convallaria Offline
Więcej czystych niż wysłanych ;)
***

Liczba postów: 177
Dołączył: Feb 2012
Reputacja: 3
Post: #134
RE: przechwałki kulinarne
a propos rodzynek: http://piekielni.pl/24200 ;-)

PC - favy z Polski
02-22-2012 11:17 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Cytowanie selektywne Odpowiedz cytując ten post
heksita Offline
tak sobie pacze
****

Liczba postów: 782
Dołączył: Feb 2012
Reputacja: 3
Post: #135
RE: przechwałki kulinarne
Hoho, widzę fan piekielnych Duży uśmiech.

** flickr ** blog **

[Obrazek: forumskillslm5.gif]
02-22-2012 11:28 PM
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Cytowanie selektywne Odpowiedz cytując ten post
convallaria Offline
Więcej czystych niż wysłanych ;)
***

Liczba postów: 177
Dołączył: Feb 2012
Reputacja: 3
Post: #136
RE: przechwałki kulinarne
Ano, uwielbiam czytać (chociaż teraz nie wszystkie historie, bo mało czasu mam), nawet stamtąd dowiedziałam się o postcrossingu Duży uśmiech

PC - favy z Polski
02-22-2012 11:30 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Cytowanie selektywne Odpowiedz cytując ten post
zielonakredka Offline
ojtam ojtam.
***

Liczba postów: 197
Dołączył: Feb 2012
Reputacja: 0
Post: #137
RE: przechwałki kulinarne
http://mojewypieki.blox.pl/2011/09/Teczo...-cake.html omnomnomnom... Duży uśmiech
02-23-2012 07:02 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Cytowanie selektywne Odpowiedz cytując ten post
heksita Offline
tak sobie pacze
****

Liczba postów: 782
Dołączył: Feb 2012
Reputacja: 3
Post: #138
RE: przechwałki kulinarne
Dajcie spokój z moimiwypiekami... połowę przepisów stamtąd mam wydrukowanych do wypróbowania, drugie pół do wydrukowania Język. Tylko ile można wsuwać słodkie ciasta?!

** flickr ** blog **

[Obrazek: forumskillslm5.gif]
02-23-2012 07:23 PM
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Cytowanie selektywne Odpowiedz cytując ten post
Martina Offline
rebeliantka! XD
*******

Liczba postów: 3,185
Dołączył: Feb 2012
Reputacja: 16
Post: #139
RE: przechwałki kulinarne
a ja zamówiłam sobie kilka barwników spożywczych i jak tylko przyjdą to będę robić kolorowe cupcakes z kolorowym kremem Zdziwko

let's twist again, like we did last summer!


adres aktualny - brytyjski z 66 na przodzie!
nazwisko zmieniłam też Ninja
02-23-2012 08:28 PM
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Cytowanie selektywne Odpowiedz cytując ten post
Nikuś Offline
Więcej czystych niż wysłanych ;)
***

Liczba postów: 195
Dołączył: Feb 2012
Reputacja: 2
Post: #140
RE: przechwałki kulinarne
A ja mam pełno barwników tylko czasu nie mam na takie miłe zabawy buuu Smutny

http://www.pocztowki-podrozdookolaswiata.blogspot.com/
http://craft4relax.blogspot.com/
http://zjemciee.blogspot.com/

Pocztówki na wymianę
02-23-2012 08:33 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Cytowanie selektywne Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 5 gości

Polecamy: ,

Partnerzy:

Chwilówki - porady, opinie, nowości
Kontakt | Postcrossing Forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS