jak najbardziej! ja dodałam jeszcze kukurydzę i trochę pieprzu (w przepisie z linka go nie ma) i jest pyszna
własnie się chłodzi
Lubię tę sałatkę strasznie, ale w wersji bez kukurydzy. Kukurydza to zło
Kukurydza jest pycha!
Lubię czasem wyjadać kukurydzę przy okazji jak się jakaś sałatka robi
No to trzeba będzie spróbować tej porowej
Moja dziewczyna w ramach przekąski potrafi zjeść puszkę na raz
Ja za to mam tak z majonezem
Litrami mogę pochłaniać Kielecki
W ramach przekąski, łyżeczką ze słoika
majonez łyżeczką ze słoika?
masakra...
ja tak "na sucho" to lubię groszek z puszki, który z kolei nie do wszystkiego mi pasuje na ciepło i np. nie cierpię pizzy z groszkiem.
Ja zazeram się na sucho jedynie czerwoną fasola z kolei
a ja do tej sałatki porowej dodaję jeszcze ogórka konserwowego
zrobiłam wczoraj makaron penne z brokułami, czosnkiem i mozarellą - jakoś tak ta mozarella nie do końca się rozpuściła, ale i tak było doooobre ^^
a zarzucisz przepis Martina?
a tak robiłam z głowy, ugotowałam makaron, osobno drobno pokrojone brokuły i półtwarde brokuły na patelnię i do tego pieprz ziołowy i drobno porwane na kawałki dwie mozarelle, przeciśnięty ząbek czosnku. i merdałam aż się zrobiła konsystencja sosopodobna
lamki, ratujcie
we wtorek ma przyjechać mój szef na wizyt(acj)ę i jeszcze dwie osoby z pracy, i zapowiedzieli się na obiadokolację - a ja nie mam pomysłu co przygotować
prosto z drogi będą po 7h jazdy, wiec raczej coś ciepłego i konkretnego
aaa i piekarnika nie mam jakby co
wszelkie rady i pomysły mile widziane
Noo, ja bez problemu zjem puszkę kukurydzy naraz i będzie mi mało
A tę w kolbach też lowe
Ja wczoraj zrobiłam makaron z pomidorami, tuńczykiem i oliwkami. Pyszności. Mąż jadł aż mu się uszy trzęsły.
(03-16-2013 09:10 PM)Anusiak85 napisał(a): [ -> ]lamki, ratujcie
we wtorek ma przyjechać mój szef na wizyt(acj)ę i jeszcze dwie osoby z pracy, i zapowiedzieli się na obiadokolację - a ja nie mam pomysłu co przygotować
prosto z drogi będą po 7h jazdy, wiec raczej coś ciepłego i konkretnego aaa i piekarnika nie mam jakby co
wszelkie rady i pomysły mile widziane
Jeśli ciągle nie masz pomysłu mogę polecić:
8 białych kiełbas
150 ml białego wytrawnego wina
łyżeczka suszonego tymianku
olej
Na patelni rozgrzewamy olej i na nim smażymy nakłute kiełbasy, kiedy kiełbasa zrumieni się z obu stron dolewamy wino, dodajemy tymianek i dusimy aż wino odparuje.
Ja to podawałem z zapiekanką ziemniaczaną, ale skoro nie masz piekarnika możesz pokombinować z innymi ziemniakami
A kiełbaski smakują NIEZIEMSKO!