Postcrossing Forum

Pełna wersja: przechwałki kulinarne
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33
a u mnie dziś sałatka porowa Uśmiech
Ooo, to musi być dobre Uśmiech Polecasz? Język
jak najbardziej! ja dodałam jeszcze kukurydzę i trochę pieprzu (w przepisie z linka go nie ma) i jest pyszna Serce własnie się chłodzi Duży uśmiech
Lubię tę sałatkę strasznie, ale w wersji bez kukurydzy. Kukurydza to zło Diabeł
Kukurydza jest pycha! Duży uśmiech Lubię czasem wyjadać kukurydzę przy okazji jak się jakaś sałatka robi Uśmiech No to trzeba będzie spróbować tej porowej Język
Moja dziewczyna w ramach przekąski potrafi zjeść puszkę na raz O matko
(03-14-2013 08:13 PM)dimashq napisał(a): [ -> ]Moja dziewczyna w ramach przekąski potrafi zjeść puszkę na raz O matko

no ja właśnie tak samo Szczęśliwy
Ja za to mam tak z majonezem Duży uśmiech Litrami mogę pochłaniać Kielecki Duży uśmiech W ramach przekąski, łyżeczką ze słoika Duży uśmiech
majonez łyżeczką ze słoika? Zdziwko masakra...
ja tak "na sucho" to lubię groszek z puszki, który z kolei nie do wszystkiego mi pasuje na ciepło i np. nie cierpię pizzy z groszkiem.
Ja zazeram się na sucho jedynie czerwoną fasola z kolei Duży uśmiech
a ja do tej sałatki porowej dodaję jeszcze ogórka konserwowego
zrobiłam wczoraj makaron penne z brokułami, czosnkiem i mozarellą - jakoś tak ta mozarella nie do końca się rozpuściła, ale i tak było doooobre ^^
a zarzucisz przepis Martina?
KukurydzaSerceSerceSerce
(03-16-2013 02:25 PM)Xellosan napisał(a): [ -> ]KukurydzaSerceSerceSerce

No.... ale najbardziej to uwielbiam taką w kolbach gotowaną i odkąd byłam w Kanadzie, to mam zgryz, bo tamtejsza jest o niebo lepsza, niż ta, którą można dostać u nas. Przywiozłam nawet taką tackę świeżej w walizce, żeby rodzina spróbowała i przyznali mi rację, jest po prostu rewelacyjna SerceSerceSerce

Jak robię sałatkę, to też zawsze podjadam parę łyżek prosto z puszki Oczko
a tak robiłam z głowy, ugotowałam makaron, osobno drobno pokrojone brokuły i półtwarde brokuły na patelnię i do tego pieprz ziołowy i drobno porwane na kawałki dwie mozarelle, przeciśnięty ząbek czosnku. i merdałam aż się zrobiła konsystencja sosopodobna Język
lamki, ratujcie Szczęśliwy

we wtorek ma przyjechać mój szef na wizyt(acj)ę i jeszcze dwie osoby z pracy, i zapowiedzieli się na obiadokolację - a ja nie mam pomysłu co przygotować O matko
prosto z drogi będą po 7h jazdy, wiec raczej coś ciepłego i konkretnego Oczko aaa i piekarnika nie mam jakby co O matko

wszelkie rady i pomysły mile widziane Duży uśmiech
Noo, ja bez problemu zjem puszkę kukurydzy naraz i będzie mi mało Serce A tę w kolbach też loweSzczęśliwy
Ja wczoraj zrobiłam makaron z pomidorami, tuńczykiem i oliwkami. Pyszności. Mąż jadł aż mu się uszy trzęsły. Uśmiech
(03-16-2013 09:10 PM)Anusiak85 napisał(a): [ -> ]lamki, ratujcie Szczęśliwy

we wtorek ma przyjechać mój szef na wizyt(acj)ę i jeszcze dwie osoby z pracy, i zapowiedzieli się na obiadokolację - a ja nie mam pomysłu co przygotować O matko
prosto z drogi będą po 7h jazdy, wiec raczej coś ciepłego i konkretnego Oczko aaa i piekarnika nie mam jakby co O matko

wszelkie rady i pomysły mile widziane Duży uśmiech

Jeśli ciągle nie masz pomysłu mogę polecić:

8 białych kiełbas
150 ml białego wytrawnego wina
łyżeczka suszonego tymianku
olej

Na patelni rozgrzewamy olej i na nim smażymy nakłute kiełbasy, kiedy kiełbasa zrumieni się z obu stron dolewamy wino, dodajemy tymianek i dusimy aż wino odparuje.

Ja to podawałem z zapiekanką ziemniaczaną, ale skoro nie masz piekarnika możesz pokombinować z innymi ziemniakami Oczko

A kiełbaski smakują NIEZIEMSKO!

[Obrazek: 427897_448125298559448_1812179028_n.jpg]
Stron: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33
Przekierowanie