Postcrossing Forum

Pełna wersja: przechwałki kulinarne
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33
Capricious napisał(a):Ciekawe czy lepiej by było jakbyś nie wiedziała co to, zjadła, nawet by Ci smakowało i wtedy byś się dowiedziała.
ja tak miałam ze ślimakami - dobre były, ale jak się dowiedziałam, że to ślimaki, to jakoś tak nieswojo mi się zrobiło Szczęśliwy
Skusiłam się raz na prażone pędraki, ale na świerszcze jakoś zabrakło mi odwagi. Pędraki smakowały jak kruche prażynki Duży uśmiech.
(02-17-2012 09:41 AM)Capricious napisał(a): [ -> ]
(02-17-2012 09:36 AM)Martina napisał(a): [ -> ]
Capricious napisał(a):a rodzynki, które tak okropnie psują sernik też chcesz, Martina?
PRZECIEŻ RODZYNKI TO NAJLEPSZA CZĘŚĆ SERNIKA!
ja mam fioła na punkcie wszelkich bakalii, nie wiem jak można ich nie lubić Zdziwko

Ja uwielbiam wszelkiego rodzaju orzechy i one by mogły być dla mnie we wszystkim. Duży uśmiech
A rodzynki same w sobie lubię, ale nie jak są taką przykrą niespodzianką w pysznym serniku! Duży uśmiech
U mnie w domu zawsze był sernik z rodzynkami, nigdy mi nie wpadło do głowy żeby je wybierać Duży uśmiech.

(02-17-2012 11:27 PM)heksita napisał(a): [ -> ]Skusiłam się raz na prażone pędraki, ale na świerszcze jakoś zabrakło mi odwagi. Pędraki smakowały jak kruche prażynki Duży uśmiech.
Zawsze jak widzę jakiś program podróżniczy z Azji i są pokazane te wszystkie prażone owady to mam ochotę na takiego świerszcza O matko
Yeah pierwszy raz od trzech lat zrobiłam placki ziemniaczane! Duży uśmiech
Z pozdrowieniami dla ankaer Szczęśliwy
Ayuto napisał(a):Z pozdrowieniami dla ankaer
eeej Ninja

Ja dzisiaj zapiekankę makaronową zrobiłam.. miałam jeszcze ciasto jakieś upiec, ale jakoś się nie zmobilizowałam...
Ayuto napisał(a):Yeah pierwszy raz od trzech lat zrobiłam placki ziemniaczane!
ale to chyba nie o takie placki chodziło Duży uśmiech
Mi wczoraj tylko o takie więc... Szczęśliwy

Wiem, że się cieszysz Aniu Język
a ja dzisiaj na kolację będę jeść rukolę z mango i gorgonzolą Serce
Brzmi bardzo ciekawie ta rukola z mango i grongonzolą.

A ja dzisiaj zrobiłam swoje danie popisowe jak się okazuje. Brat domagał się od dłuższego czasu. A jak w końcu się doczekał, to stwierdził, że moje racuchy są lepsze niż racuchy Mamy i nawet Babci Duży uśmiech Babcia robi racuchy z jabłkami, mama tez, ostatnio podpatrzyła ode mnie i wrzucila jeszcze do ciasta gruszki, ale ja robię najlepsze Oczko Gęste ciasto naleśnikowe + ubite białka, wylewam placki na patelnię i dopiero wtedy nakładam na nie plastry jabłek, gruszek, posypuję jagodami i jeżynami, to wszystko posypuję sproszkowanym kisielem z kawalkami owoców leśnych z Oetkera, nakładam na to kolejną warstwę ciasta . Takie sycące, że ledwo dojadłam dwa....
brzmi fajnie, ale nie wiem, czy to jest wielkości naleśnika na całą patelnię? : D



ja dzisiaj zrobiłam żurek z jajkiem, biała kiełbasą i suszonym twarogiem który skrzypi w zębach, mrrrr. dziadek mnie tak karmił jak byłam mała Serce
Nie Martino, robię je mniej więcej wielkości placków ziemniaczanych, tylko, że oczywiście są dużo grubsze Uśmiech Na takiej dużej patelni mieszczą się ze 3-4 takie racuchy. Trochę przy tym babrania się jest, wcześniej sobie na talerzyk kroję sobie owoce, by później tylko nakładać.

Hm... żurek z dodatkiem twarogu. Tego jeszcze nie jadłam. Z jajkiem i białą kiełbasą i owszem (choć moja rodzina ciągle zrzędzi, że nie lubią białej kiełbasy, przynajmniej moj facet nie będzie narzekał jak mu dodam kiełbasę do żurku, pewnie by zrzędził, gdybym nie dodała). Co to za biały żurek bez białej kiełbasy?!
mnie się kilka dni temu przypomniał dziadkowy żurek z serem który skrzypiał w zębach i specjalnie dzwoniłam do niego, żeby spytać, co to był za ser. powiedział, że twaróg kroi w plastry i suszy 2-3 dni na kaloryferze. wmurowało mnie, ale zrobiłam to. i jest idealnie Serce

nie bardzo sobie wyobrażam jak na ciasto racuchowe nałożyć coś i nalać na to drugą 'warstwę' ciasta żeby ta druga warstwa nie spłynęła na boki. hmm.
Ayuto napisał(a):Yeah pierwszy raz od trzech lat zrobiłam placki ziemniaczane! Duży uśmiech

Czytając ten wątek właśnie przypaliłam placki ziemniaczane Język

Wracając do tematu rodzynek, orzechów - uwielbiam! Migdały już mniej. Pistacje ubóstwiam, ale faktycznie droga przyjemność. Przez jakiś czas stałam z pistacjami na promocji to sobie trochę podjadałam.
Tak wogóle, próbowaliście pistacji z solą i pieprzem? Właśnie takie miałam w degustacji: zwykłe, solone, i z solą i pierzem. Ostatnio w tesco tutaj widziałam o smaku słodkiej chili. Ciekawe jak smakują. Ale te z pierzem i solą też wciągają Duży uśmiech
a propos rodzynek: http://piekielni.pl/24200 ;-)
Hoho, widzę fan piekielnych Duży uśmiech.
Ano, uwielbiam czytać (chociaż teraz nie wszystkie historie, bo mało czasu mam), nawet stamtąd dowiedziałam się o postcrossingu Duży uśmiech
Dajcie spokój z moimiwypiekami... połowę przepisów stamtąd mam wydrukowanych do wypróbowania, drugie pół do wydrukowania Język. Tylko ile można wsuwać słodkie ciasta?!
a ja zamówiłam sobie kilka barwników spożywczych i jak tylko przyjdą to będę robić kolorowe cupcakes z kolorowym kremem Zdziwko
A ja mam pełno barwników tylko czasu nie mam na takie miłe zabawy buuu Smutny
Stron: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33
Przekierowanie